Ezt várja a Fraditól a Midtjylland edzője a keddi BL-selejtezőn

A dán bajnok Midtjylland vendégeként folytatja szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjének harmadik fordulójában a Ferencváros. A kedd esti, idegenbeli összecsapás előtt a hazaiakat felkészítő Thomas Thomasberg mondta el várakozásait, de arról is beszélt, kivel várja a legjobban a találkozást a magyar együttesből.

2024. 08. 06. 8:42
A Midtjylland vezetőedzője, Thomas Thomasberg. Fotó: Forrás: fcm.dk
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 6-án, kedd este 19.15-kor megkezdődik a Midtjylland és a Ferencváros párharca. A továbbjutásról két mérkőzés dönt, az elsőt Dániában rendezik.

„Fifti-fiftis meccsnek néz ki”

Ellenfél-bemutatónkban már leírtuk, hogy a két csapat értéke közel azonos, a dán bajnok keretértéke jelenleg 59,05 millió euró, míg a Fradié 56,68. Ebből persze nem lehet 100 százalékban kiindulni, ez az adat kicsit mégis előre jelezheti az erőviszonyokat. A dánok vezetőedzője, Thomas Thomasberg szerint a két klub hasonló szinten van.

– Egy ideje figyeljük már a Ferencvárost, és most a tapasztalatainkat átadtuk a játékosoknak. A két csapat hasonlít egymásra, de persze vannak különbségek is. Az ellenfélnek jó játékosai vannak a támadó pozíciókban. Pascal Jansennel is találkoztam már, amikor a Randers játszott az AZ-vel. Komoly próbatétel vár ránk, de vannak ötleteim – mondta el a 49 éves dán szakvezető. 

– Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni hazai pályán. Ha a Ferencváros lenne otthon, biztosan támadóbban lépne fel, de szerintem most inkább tartaná majd a labdát, hogy megzavarja a szervezettségünket. Remélhetőleg jó és agresszív lesz a letámadásunk. A Ferencváros hasonló szinten van, mint mi, az elmúlt években volt jó pár csoportkörös meccse, és megjárta a Bajnokok Ligáját is. A keddi összecsapás fifti-fiftis meccsnek néz ki. Várom a találkozást Tosin Kehindével, aki a Randersnél a játékosom volt.

Pascal Jansen várakozásait ITT olvashatják el!

 

Kehinde és Thomasberg múltja

A 26 éves nigériai támadó, Tosin Kehinde 2023 júliusa óta a Ferencváros játékosa, a nagy áttörés azonban még nem érkezett el számára – eddig mindössze négy tétmérkőzésen kapott szerepet. Igaz, ebből a legutóbbi egy viszonylag friss emlék, Kehinde 85 percet játszott ugyanis a Fradi előző, The New Saints elleni BL-selejtezőjén.

Az ifjúsági játékosként a Manchester City és a Manchester United utánpótlásában is megfordult Kehinde a dán Randers színeiben jóval többször lépett pályára, 2019 és 2023 között 122 mérkőzést játszott a dánoknál. Ez éppen az az időszak, amikor a Midtjylland jelenlegi trénere ott dolgozott, így valóban jól ismerhetik egymást a felek.

 

Jó esély a BL-re

Mindkét gárda 2020-ban járt legutóbb a Bajnokok Ligája főtábláján, vagyis negyedik éve várnak a visszatérésre. Erre az idén jó esély kínálkozhat, hétfőn ugyanis kisorsolták, hogy kik várhatnak a harmadik fordulóból továbbjutó együttesre: a Midtjylland–Ferencváros párharcot megnyerő klub a pozsonyi Slovan és a ciprusi APOEL közül kap ellenfelet. Egyik sem tűnik megoldhatatlan feladatnak, de ahhoz, hogy BL-álmokat szövögethessenek a csapatok, előbb sikerrel kell venni az egymás elleni selejtezőt a harmadik körben. 

A kedd este, Dániában sorra kerülő mérkőzés után a visszavágót egy hét múlva, augusztus 13-án rendezik Budapesten.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.