Dibusz Dénes elárulta, miért őt választotta kedden Marco Rossi

Dibusz Dénes kedden, a bosnyákok ellen 0-0-ra végződött Nemzetek Ligája-mérkőzésen visszatért a magyar labdarúgó-válogatott kapujába. Az A divízió 3. csoportjának előző fordulójában még Gulácsi Péter védett, ám mint a Ferencváros kapusa elmondta, nem a posztrivális hibái döntöttek az ő javára.

2024. 09. 11. 5:30
Dibusz Dénes kapott gól nélkül teljesítette a bosnyákok elleni mérkőzést. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bosznia elleni meccs előtt június 4-én, az Írország elleni felkészülési mérkőzésen védte legutóbb Dibusz Dénes a nemzeti csapat kapuját, az Európa-bajnokságon és az NL nyitányán Gulácsi Péterre esett Marco Rossi választása. A düsseldorfi 5-0-s vereség alkalmával Gulácsi is hibázott, mégsem ennek köszönhető, hogy Dibusz visszatérhetett.

Dibusz Dénes (felső sor, balról a harmadik) visszatért a nemzeti tizenegy kezdőcsapatába Fotó: Csudai Sándor

 

Egyértelmű volt, hogy ki véd 

– Már a múlt hét elején megbeszéltük a kapitánnyal, hogy az egyik meccsen Gula fog védeni, a másikon pedig én, úgyhogy teljesen egyértelmű volt, hogy kedden én jutok szóhoz – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Dibusz Dénes. – Annak nagyon örülök, hogy kapott gól nélkül sikerült lehoznunk a bosnyákok elleni találkozót. Sajnos elöl nem sikerült betalálnunk, de összességében szerintem stabil játékot mutattunk be. Nem vállaltunk sok rizikót hátul, nem mentünk bele olyan dolgokba, amikbe a korábbi meccseken esetleg igen, úgyhogy úgy gondolom, hogy ennek köszönhetően elég jól tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Rendben volt ez a találkozó, csak a gól hiányzott, de az nagyon.

20240910__MI_174
Nem Dibusz Dénes teljesítményén múlott a siker kedd este. Fotó: Mirkó István

 

A keddi mérkőzésre lehet építeni

A Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában két forduló után egy ponttal áll a nemzeti tizenegy, amely legközelebb, októberben az Európa-bajnoki elődöntős holland válogatottat látja vendégül. Dibusz Dénest a csoport pillanatnyi állásáról is kérdeztük.

– Azt el kell ismerni, hogy mind a németek, mind a hollandok erősebbek nálunk, magasabb szintet képviselnek, ám mivel az utóbbi években hasonló erősségű csapatok ellen is tudtunk bravúrt bemutatni, most is mindenki ezt várja el tőlünk – magyarázta a 33 éves kapus. – Mi is többet vártunk a szombati, Németország elleni mérkőzéstől, értelmű, hogy az egy elfogadhatatlan eredmény és teljesítmény volt, de összességében nincs vége semminek a csoportban, semmi sem dőlt még el. A keddi, Bosznia elleni mérkőzésre lehet építeni, itt mindenki számára tiszta és világos lett, hogy mi az a játék, ami nekünk a legjobban fekszik.

 

„Munkás hetek, hónapok elé nézünk”

A következő válogatott-időszak előtt Dibusz Dénesre fontos meccsek várnak a Ferencváros színeiben is, a magyar bajnokcsapat az előttünk álló hetekben a bajnokik mellett az Anderlecht és a Tottenham elleni kupameccsekkel megkezdi szereplését az Európa-liga főtábláján.

– Munkás hetek, hónapok elé nézünk, jó néhány mérkőzés lesz, komoly találkozók várnak ránk. Újra meg tudjuk magunkat méretni nemzetközi szinten is a Fradival, illetve a bajnokságban is olyan mérkőzéseink lesznek, mint az MTK, a Puskás Akadémia vagy a Paks elleni. Szép kihívás előtt állunk az elkövetkezendő hetekben, bízom benne, hogy a csapat jobb teljesítményt tud nyújtani, mint az utóbbi időszakban

 – mondta el Dibusz Dénes.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.