Mi köze a Ferencváros igazolásának az edző fejsérüléséhez?

Óriási balhéval ért véget a Partizan Belgrád és a Crvena zvezda hétfő esti rangadója. A 4-0-s hazai vereség után a Partizan drukkerei rongálásba kezdtek, saját csapatuk öltözőjét is megtámadták, aminek következtében a fekete-fehérek vezetőedzője, Alekszandar Sztanojevics megsérült. A szakember másnap le is mondott. A Partizan drukkerei a gyenge eredmények mellett azért is frusztráltak, mert a csapat az átigazolási időszak végén eladta Matheus Saldanha játékjogát, a brazil már a Ferencváros labdarúgója.

2024. 09. 24. 20:27
Budapest 20240920 Labdarúgás NBI NB1 MTK - Ferencváros FTC Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport PEREIRA BICALHO RAUL GUSTAVO    BONIFACIO SALDANHA MARINHO MATHEUS Saldanha Partizan szurkolói balhé fejbe dobott edző
Matheus Saldanhához a Partizan szurkolói is ragaszkodtak volna Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiütéssel és balhéval ért véget hétfő este Szerbia rangadója. A Crvena zvezda a Partizan otthonában aratott 4-0-s sikerrel erősítette meg vezető pozícióját a tabellán, míg a Partizan maradt a középmezőnyben. A hazai szurkolók nagyon rosszul viselték a vereséget, voltak, akik a saját csapatuk öltözőjét dobálták meg. A támadás következtében Alekszandar Sztanojevics, a Partizan vezetőedzője enyhe, de jól látható fejsérüléssel érkezett meg a sajtótájékoztatóra.

Alekszandar Sztanojevics Partizan crvena zvezda szurkolói balhé Matheus Saldanha Ferencváros igazolás
Alekszandar Sztanojevics egy nappal a támadás után le is mondott a Partizan kispadjáról Fotó: X/Serbian Football

Az elégedetlen szurkolók betörték az öltöző ablakait, az üveg pedig megsebesített. Fizikai kontaktus nem történt. De hagyjuk a történteknek ezt a részét, nem akarok drámát ebből – igyekezett megnyugtatni a kedélyeket Sztanojevics, aki megértette a szurkolók dühét, azt a vádjukat viszont visszautasította, hogy eladta volna a klubot.

A szakember a sajtótájékoztatón még bizonytalanul nyilatkozott a jövőjéről, de másnap benyújtotta a lemondását.

A Ferencváros igazolása miatt is dühösek a Partizan szurkolói

Az ősi rivális elleni súlyos vereség már csak az utolsó csepp volt a pohárban, az immár nyolc tétmeccs óta nyeretlen Partizan szurkolói már a mérkőzés előtt is extrém módon fejezték ki elégedetlenségüket: üzemanyagot locsoltak a gyepre, felgyújtották, és üvegszilánkokkal is teleszórták a pályát. Az akció miatt az is felvetődött, hogy el kell halasztani a Crvena zvezda elleni rangadót, végül erre nem került sor.

Az eredménytelenség mellett azt is kifogásolják a Partizan drukkerei, hogy a klub elengedte egyik legjobb játékosát: a brazil Matheus Saldanha szeptember elején lett a Ferencváros játékosa.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.