Ha nehezen is, de hibátlan maradt a Ferencváros az újonc ellen + videó

A labdarúgó NB I 6. fordulójában három mérkőzést játszottak le vasárnap. A két lila-fehér csapat, a Kecskemét és az Újpest összecsapását az utóbbi nyerte, és ezzel két rossz sorozatot is megszakított. A Puskás Akadémia veretlenül érkezett Paksra, ám nem úgy távozott, ugyanis hiába vezetett, a hazai csapat Windecker József két góljával fordítani tudott. A forduló zárásaként a Ferencváros az újonc Nyíregyházát fogadta, és bár 2-0-ra vezetett, a vége 2-1 lett, és a Fradi elsősorban Dibusz Dénesnek köszönhette, hogy nyerni tudott. A címvédő így a mezőny egyetlen veretlen csapata maradt.

2024. 09. 01. 21:43
A Ferencváros kétszer is gólt ünnepelhetett, mégis meg kellett harcolnia a győzelemért az újonc Nyíregyháza ellen. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest két rossz sorozatot is megszakított ebben a fordulóan. Az első az, hogy vasárnap délutánig március óta nem tudott nyerni idegenben, most megtette, ráadásul 2009. október 20-a után, azaz csaknem tizenöt esztendő elteltével nyert tétmérkőzést Kecskeméten. A hazai csapat szerzett vezetést, erre válaszoltak az újpestiek három góllal, Brodic szerezte az egyiket, egy másiknál gólpasszt adott, és ez a találkozó érdekes volt azért is, mert a válogatott kerettag Horváth Krisztofer Torinóból hazatérve a volt klubja ellen mutatkozott be a fővárosi csapatban, amelybe csereként állt be a az 59-szeres válogatott Fiola Attila, aki nyolc év után hagyta el a Fehérvárt.

Fiola Attila újpesti mezben. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Csütörtökön a Paks simán, a Puskás Akadémia a Fiorentinát megszorongatva, tizenegyespárbajban alulmaradva esett ki a Konferencialigából, a két csalódott csapat vasárnap este egymással találkozott. A felcsútiak az első félidőben megérdemelten szereztek vezetést, ám a feljavult paksiaktól Windecker József két góllal fordított, meg is nyerték a meccset, azaz a Puskás Akadémia már nem veretlen. 

Windecker József két gólja hozta a paksi győzelmet. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Veretlen maradt viszont a Ferencváros, amely az újonc Nyíregyházát fogadta. A vendégek vezetőedzője korábban futballozott a Fradiban, nem is titkolta, hogy különleges érzésekkel tölti el ez a mérkőzés, ugyanakkor megígérte, hogy a csapata nem feltartott kézzel vonul ki a Groupama Aréna gyepére. Ez így is volt, a Nyíregyháza nem futballozott megszeppenten, de hibázott olykor, és ezt a címvédő kihasználta. A Ferencvárosban debütáló Stefan Gartenmann szerzett vezetést egy szöglet után, majd a második félidőben Varga Barnabás értékesített magabiztosan egy kezezés miatt megítélt büntetőt.

 

Ám hibázott a Fradi is, ennek köszönhetően Kovácsréti Márk szépíteni tudott, és Dibusznak addig is többször kellett bizonyítania a tudását. A vendégeknek volt lehetőségük az egyenlítésre, a hazai szurkolók ki is fejezték a nemtetszésüket.

Végül a nyíregyházi helyzetek nem hoztak újabb gólt, a másik oldalon is maradt ki ziccer, és a Ferencváros 2-1-re győzött, amivel egyedül veretlen az NB I mezőnyében.

NB I, 6. forduló
Péntek
Fehérvár FC–MTK 1-0 (1-0), Sóstói Stadion, 3014 néző, jv.: Kovács I., gólszerző: Gradisar (45+1.)

Szombat
Debrecen–Zalaegerszeg 3-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5072 néző, jv.: Rúsz, gólszerzők: Dzsudzsák (11-esből, 54.), Ferenczi (65.), Domingues (96.)
Diósgyőr–ETO FC Győr 0-0, DVTK Aréna, 5503 néző, jv.: Bogár, kiállítva: Acolatse (DVTK, lefújás után), illetve Petras (Győr, lefújás után)

Vasárnap
Kecskemét–Újpest 1-3 (1-1), Kecskemét, 4743 néző, jv.: Erdős, gólszerzők: Katona L. (30.), illetve Mucsányi (34.), Brodic (64.), Ljujics (76.)
Paks–Puskás Akadémia 2-0 (0-1), Paks, 1639 néző, jv.: Pintér Cs., gólszerzők: Windecker (11-esből, 57., 61.), illetve Komáromi (15.)
Ferencváros–Nyíregyháza 2-1 (1-0), Groupama Aréna, 8175 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Gartenmann (18.), Varga B. (11-esből 59.), illetve Kovácsréti (65.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.