Pep Guardiola drámai hírt közölt a Manchester City kulcsemberéről

Sokak szerint az idei Aranylabdára is esélyes lehet Rodri, az Európa-bajnok spanyol válogatott és a Manchester City kulcsembere. Az angol bajnok edzője, Pep Guardiola azonban letaglózó hírt közölt a középpályás sérüléséről: Rodri ebben az idényben valószínűleg már nem léphet pályára.

2024. 09. 27. 19:22
GUARDIOLA, Josep
Pep Guardiola most foghatja a fejét. Fotó: MTI/AP/PA/Mike Egerton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rodri az Arsenal elleni rangadón (2-2) sérült meg, az első félidőben le kellett cserélni őt egy rossz mozdulat miatt. A Manchester City sztárja elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében, Pep Guardiola a csapat mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy meg kellett műteni a 28 éves spanyolt, akire hosszú kihagyás vár. Rodri ebben az idényben már aligha lép pályára.

Manchester City FC v Arsenal FC - Premier League
Rodri sérülése súlyosabb a vártnál (Fotó: Getty Images/Michael Regan)

– Ma reggel megműtötték, úgy gondoljuk, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett – árulta el Guardiola. – A következő idényben újra velünk lesz, de a mostani évadának vége. Sajnos a legrosszabb hírt kaptuk, de ez történt, ott leszünk, hogy támogassuk őt, és lépésről lépésre haladjunk előre.

Rodri a világ legjobb mélységi irányítója jelenleg, ő felelt a Manchester City játékának a felépítéséért, a kiesése komoly fejtörést okozhat Guardiolának. A spanyol az előző idényben kulcsszerepet játszott a Premier League megnyerésében, valamint Spanyolország Európa-bajnoki címében is. Ezek alapján sokan esélyesnek tartják az idei Aranylabda megnyerésére is. Rodri 2019 óta a City játékosa, akkor hetvenmillió eurót fizettek érte az Atlético Madridnak, most ennek csaknem a dupláját éri, 130 millió a jelenlegi piaci értéke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.