Sinner ellenfele elhányta magát, véleményt mondott a világelsőről

A papírforma érvényesült a US Open első férfielődöntőjében: a világelső Jannik Sinner három játszmában nyert Jack Draper ellen. A balkezes brit többször is a pályára hányt a mérkőzés alatt, de nem akarta feladni első Grand Slam-elődöntőjét. Amikor Sinner gyengeségeiről kérdezték, Draper különös választ adott. Érdekes módon az olasz teniszező döntőbeli ellenfele, Taylor Fritz sokkal több információt kapott a kérdésre Sinnertől, mint a legyőzött Drapertől.

2024. 09. 07. 14:39
2024 US Open - Day 12 Jack Draper hányt a pályán Jannik Sinner
Jack Draper számára nem csak Jannik Sinner erős játéka jelentett kihívást a US Open elődöntőjében Fotó: Getty Images/Jamie Squire
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jack Draper a US Open elődöntőjéig vezető úton egyetlen játszmát sem veszített, pedig a balkezes brit játékos korábban még sosem járt hasonló magasságokban. A huszonkét éves Draper menetelése az elődöntőben véget ért, a világelső Jannik Sinner játékának ellenszerét nem találta meg, bár az első két játszmában még megszorongatta az olaszt. Pedig Draper már ekkor sem volt jól, s a Sinner elleni elődöntő alatt többször is elhányta magát a pályán.

Jannik Sinner sérülés Jack Draper Taylor Fritz US Open
Jannik Sinner a csuklója miatt aggódhat a Taylor Fritz elleni US Open-döntő előtt (Fotó: Getty Images/Sarah Stier)

– Nagyon párás volt az idő, nagyon fizikális, intenzív volt a meccs. Izgulós típus vagyok, és mindez felgyülemlett, a meccs előtt nem volt semmi problémám – árulta el Draper, akit megkérdeztek arról, hogy miért játszotta végig a meccset nyilvánvaló gondjai ellenére.

Szó se lehetett róla, hogy feladjak egy Grand Slam-elődöntőt

jelentette ki határozottan Draper, aki az idei US Open előtt még GS-negyeddöntőig sem jutott el.

Mi Jannik Sinner gyengesége?

Drapert a vereség után arról is megkérdezték, hogy mi Jannik Sinner gyengesége. A válasznak nem sok hasznát veszik az ellenfelek.

– Nincs igazán gyengesége. Talán csak az, hogy túl rendes – válaszolta a brit, ami különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy Sinner sok támadást kapott a US Open előtt a pozitív doppingtesztjei miatt, hiába zárult le a vizsgálat azzal az eredménnyel, hogy az olasz teniszező nem hibázott.

Később Sinnert szembesítették Draper válaszával, s meglepő módon az olasz játékos sokkal nyíltabban beszélt a gyengeségeiről, mint az általa legyőzött brit.

– A hálónál, röptéből többször hibázok. Az ütésválasztásomon is javíthatnék még. Vannak még további apróságok is, amelyek mégis nagy különbséget jelenthetnek ezen a szinten – mondta Sinner, akinek szintén volt egészségi problémája az elődöntőben, egy esés után a csuklóját kellett ápolni. 

Sinner vagy Fritz: ki lesz a US Open bajnoka?

Az amerikai Taylor Fritz ezeket az információkat is figyelembe veszi majd élete első Grand Slam-döntője előtt. Az amerikai játékos eddigi legnagyobb sikere a 2022-es Indian Wellsben szerzett mesterverseny-trófea, akkor a döntőben az aktuális Australian Open-bajnok, Rafael Nadal ellen nyert, ráadásul úgy, hogy Fritz sérülés miatt kis híján visszalépett a finálétól.

Bár Fritzet a korábbi Grand Slam-tornák alapján nem szokás a mentálisan legerősebb játékosok közé sorolni, az említett Indian Wells-i döntő óta további hét ATP-tornán vívott finálét, s ezek közül hatot megnyert.

Jannik Sinner idei hatodik tornagyőzelmére s egyben karrierje második Grand Slam-trófeájára hajt. Eddigi egyetlen GS-fináléjában, az idei Australian Open döntőjében kétszettes hátrányból fordított Danyiil Medvegyev ellen.

Sinner és Fritz eddigi egymás elleni mérlege 1-1, s érdekes módon eddig mindkét meccsüket az aktuálisan alacsonyabban rangsorolt játékos nyerte. Ha ez a sorozat folytatódik vasárnap este, a US Open döntőjében is, akkor a hazaiak óriási ünneplést rendeznek majd, ugyanis amerikai játékosként férfi egyesben legutóbb Andy Roddick nyert Grand Slam-tornát, a 2003-as US Opent.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.