Rossi nagy húzása: a leírt veterán a válogatott egyik legjobbja volt

Fiola Attila a mieink egyik legjobbja volt a Hollandok ellen 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-találkozón. Marco Rossi húzása tökéletesen bevált, hogy reaktiválta a már leírt veterán hátvédet. Fiola 34 évesen a hatvanadik válogatott meccsén remek teljesítménnyel lepett meg mindenkit.

2024. 10. 12. 6:09
Fiola Attila
Fiola Attila hibátlanul játszott Hollandia ellen Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Skócia elleni utolsó csoportmeccsen már nem jutott szóhoz , sokan úgy gondolták, Fiola Attilának az Európa-bajnoksággal véget ért a pályafutása a válogatottban. Talán maga Marco Rossi is így vélekedett.

Érthetően. Hiszen az sem volt biztos, hogy egyáltalán Fiola 34 évesen folytatja a pályfutását. Az Eb után csak azt tudhattuk, hogy Fehérváron nem hosszabbítja meg a szerződését, s szeretné magát kipihenni. Aztán sokáig nem talált magának csapatot, az Újpest augusztus 26-án jelentette be a leigazolását, csupán egy nappal azelőtt, hogy Marci Rossi keretet hirdetett a Nemzetek Ligája első etapjára, a Németország és Bosznia-Hercegovina elleni két mérkőzésre. Rossi értelemszerűen nem hívta be a csupaszív hátvédet.

Fiola kihagyta az NB I első öt fordulóját

Fiola nem adta fel. Szeptember elsején, az NB I 6. fordulójában mutatkozott be új klubjában, a Kecskemét ellen csereként még csak öt percet kapott. A következő három mérkőzést már végigjátszotta, s az Újpest ezeken egy gólt sem kapott. Talán nem is véletlenül…

Aztán talán részben a németektől elszenvedett 5-0-s vereség hatására, Rossi újra behívta Fiolát, mi több, Hollandia ellen egyenesen a kezdőcsapatba jelölte. A 34 éves veterán megszokott poszján, Willi Orbán jobbján hibátlanul játszott az első féldiőben, majd miután Rossi Dárdai Mártont lecserélte és így ő átkerült a bal oldalra, ott is sorra megakasztotta a holland támadásokat.

Rossit is meglepte, hogy milyen hamar visszanyerte a formáját

Amikor Marco Rossit arról kérdeztük, gondolta volna-e, hogy Fiola ilyen hamar visszanyeri a formáját, akkor így kezdte a válaszát:

– Tudom, egyesek azt hiszik, bizonyos játékosokba szerelmes vagyok, pedig higgyék el, heteró vagyok… – Majd komolyra fordítva így folytatta: – Én sem hittem volna, hogy ilyen hamar visszanyerni a formáját. Több meccsét a helyszínen néztünk meg, és természetesen valamennyit kielemeztük, miként az összes játékos esetében. Attila meggyőzött minket arról, hogy továbbra is képes nemzetközi szinten futballozni, amit be is bizonyított.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.