Erről a kispadról is lemaradt Dárdai Pál

Német sajtóhírek szerint vasárnap már lesz végleges edzője a Bundesliga2-ben szereplő nagymúltú Schalke 04 csapatának, miután a gelsenkircheniek 2–2-es döntetlent játszottak a Hertha ellen. Sajnos azonban nem az egyébként a berliniekhez ezer szállal kötödő Dárdai Pálra esett a szebb napokat látott Schalke választása, hanem a holland Kees van Wonderen kap bizalmat, aki már a helyszínen tekintette meg leendő csapatát a Hertha ellen.

2024. 10. 06. 11:54
DÁRDAI Pál
Dárdai Pál nem lett a Schalke vezetőedzője Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton egy igen izgalmas mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent hazai pályán az egykor szebb napokat látott Schalke csapata a Hertha ellen. A korábbi hétszeres Bundesliga-bajnok a 2022/23-as szezon végén esett ki az első osztályból, és azóta képtelen arra, hogy visszajusson a Bundesligába. Ráadásul a mostani szezonban sem kezdett jól a csapat, a mostani döntetlennel a 13. helyen állnak a bajnoki tabellán. Egy ideje több edzőt is megneveztek, aki alkalmas lehetne az évek óta gödörben lévő patinás csapat felvirágoztatására, így Dárdai mellett a spanyol világsztár, a kékek korábbi csatára, Raúl neve is felvetődött.

Az 55 éves holland szakember, Kees van Wonderen lett a befutó a Schalke kispadjára (Fotó: Kicker/Imago)

Szeptember első felében, amikor hat forduló után mindössze négy ponttal a 16. helyen állt a Schalke a másodosztályban, a klubvezetés Karel Geraerts edzőt és Marc Wilmots sportigazgatót is elküldte, Jakob Fimpel ideiglenesen vette át az irányítást, a Schalke új vezetőedző keresésébe kezdett, így került elő Dárdai Pál neve is. Fimpel azóta szerzett egy győzelmet – a Münster otthonában nyertek a kékek 2-1-re –, valamint szombaton ikszelt a Herthával, ezzel stabilizálta a gelsenkircheniek formáját. És most kiderült, végre a vezetőedzőjüket is megtalálták.

A sors furcsa fintora, hogy Dárdai Pál éppen a Hertha elleni találkozó után tudhatta meg, nem rá esett a Schalke választása. A Kicker információja szerint a befutó az 55 éves holland szakvezető, Kees van Wonderen lett, akinek kinevezését vasárnap jelentik be hivatalosan. A leendő vezetőedző már a helyszínen tekintette meg a Schalke–Hertha összecsapást. Van Wonderen aktív játékosként a Feyenoord belső védője is volt – a csapat játékosaként játszott a Bajnokok Ligájában –, öt alkalommal lépett pályára a holland válogatottban, míg edzőként a legnagyobb sikerét 2018-ban érte el, amikor Európa-bajnoki címig vezette a holland U17-eseket. 2018 márciusától 2019 decemberéig a felnőtt válogatott segédedzője is volt Ronald Koeman mellett, míg 2020-ban debütált a Go Ahead Eagles Deventer kispadján, legutóbb, 2024 nyaráig az SC Heerenveen edzője volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.