Megható emlékezés, így idézik meg Benkő Lászlót a halálának évfordulóján + videó

Már egy év telt el, hogy az Omega együttes legendás billentyűse örökre lecsukta szemét.

Forrás: Ripost.hu2021. 11. 18. 14:05
Budapest, 2020. december 5. Rajongk s tisztelk mcsesei, koszori s utols zeneteket tartalmaz szalagjai a Horvth-kert parkjban, az Omega egyttes nemrg elhunyt kt ismert npszer tagja, Benk Lszl s Mihly Tams emlkre. MTVA/Bizomnyosi: Jszai Csaba *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benkő László 2020. november 18-án hunyt el, hosszan tartó betegség után. Ez a szomorú évforduló ihlette meg Nagy Szilárdot és Ragány Misát, akik úgy döntöttek, hogy Omega dalokkal állítanak emléket – olvasható a ripost.hu cikkében.

Szilárd és Misa hitvallása a régi nagy ikonok életművének a fenntartása úgy, hogy az korunk generációi számára is fogyasztható legyen. Első saját dalukkal, a Drága Hazámmal, A DAL 2021 színpadán is szerepeltek.

Viszont küldetésüket folytatva, az Európa 2020 és az EDDA sláger átdolgozása után most ismét egy ikonikus hazai zenekar, a méltán nagy sikerű OMEGA dalaira esett a választásuk.

A menedzserünk, Kárpáti Alexandra bemutatott minket az Omega menedzserének Trunkos Andrásnak, akivel azonnal megtaláltuk a közös hangot és ezen a beszélgetésen fogant meg az az ötlet is, hogy Benkő László halálának első évfordulójára készítsünk el egy Omega feldolgozást. Mivel hamarosan egy éve lesz, hogy itt hagyott bennünket, úgy gondoltuk, hogy ez méltó tisztelgés lesz előtte. Ráadásul ez az első klasszikus feldolgozásunk, ugyanis eddig, mindig átdolgozásokat készítettünk. A szöveg most nem változott, csak a hangszerelés, viszont mégiscsak létrejött egy olyan dal, amit így ebben a formában még soha, senki nem énekelt, valósított meg

– mondta Nagy Szilárd.

A zenészpáros kifejezetten hosszas ötletelés után belátta, hogy lehetetlen egyetlen dalt kiemelni az együttes monumentális életművéből, ezért úgy döntöttek, hogy három slágert gyúrnak eggyé. Az Ezüst eső, a Gyöngyhajú lány és a Fekete Pillangó hármasából született Medley-t Szűcs Norbert producer hangszerelte, aki gyerekkorában az Omega filmben is szerepelt, mint ifjú gitáros.

A klip is az Omegát idézi

A medleyhez természetesen klip is készült, amit a Törökbálinti SuperSize Recordingban forgattak, ahol számos Omega sláger is készült.

Elképesztő atmoszféra árad azokból a falakból, ahol a zenekar is sokat dolgozott. Az eredeti terv szerint Kóbor János is szerepelt volna a klipben, aki jó szívvel vett volna részt a produkciónkban és mi is alig vártuk a közös munkát, de sajnos kórházba került és nem tudott részt venni a forgatáson. Bízunk benne, hogy rövid időn belül felépül, a gyógyulásáért mi is mindennap elmondunk egy imát

– árulta el Ragány Misa.

Íme a klip:

Borítókép: Rajongók és tisztelők mécsesei, koszorúi az Omega együttes két elhunyt tagja, Benkő László és Mihály Tamás emlékére a Horváth-kert parkjában (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.