idezojelek

Fütyült Oxfordra

Most, hogy a füllentős Bangónét kipenderítették a szocialista táborból, adódik a kérdés: mi lesz a másik zugközgazdász, Hajnal Miklós sorsa?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Most, hogy füllentős Bangóné ténsasszonyt kipenderítették a szocialista táborból, adódik a kérdés: mi lesz a másik zugközgazdász, Hajnal Miklós sorsa? Merthogy róla is kiderült, egy megveszekedett diplomája sincs, mindössze érettségivel rendelkezik. (Jóllehet pár éve a Hír TV egyik műsorában a szellemi sérültek hanyag eleganciájával közölte: „Magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni.”) Vagyis a nyegle legény egy szimpla középiskolai végzettséggel veszi fel (azóta is) a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztjáért járó havi félmilliót. Látványos lebukása után hebegve, szipogva makogott a sajtónak – persze a tisztéről nem mondott le… Hajnal sorsa azért is érdekes, mert ő lesz az ellenzék közös jelöltje Budapest 3. számú választókerületében.

A sarokba szorult ifjú most ekképp kesereg közösségi oldalán: „Nemrég a Fidesz gyerekes lejáratásba kezdett ellenem. […] Dühös vagyok, mert méltatlan újra meg újra egy rágalommal foglalkozni.” Majd bicepszét feszegetve kiszól: „Pontosan tudom, hogy valójában ezt csak azért csináljátok, mert féltek.” Később a hazafiak mártírkosztümjét ölti magára: „Oxfordban tanultam filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagytam a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia-kampány miatt hazaköltöztem” – írja Facebook-memoárjában. Mintha az idegenben szolgáló magyar bakát hallanánk, akit megérintett Kossuth Lajos toborzó szózata: hí’ a haza! Karnyújtásnyira az oxfordi diplomától az ifjú Hajnal Miki is otthagyott csapot-papot, hogy részese legyen a budapesti olimpiát megfúró párt első akcióinak.

Szem nem marad szárazon. A röhögéstől.

Borítókép: Hajnal Miklós (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.