idezojelek

Ukáz

A minap megszólalt Jávor Benedek ökohazafi, Budapest Brüsszelbe telepített innovációs és klímaügyi frontembere – bármit jelentsen is ez a szabadidős titulus.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nem mintha bárkinek is hiányzott volna, hosszú hallgatás után a minap megszólalt Jávor Benedek ökohazafi, Budapest Brüsszelbe telepített innovációs és klímaügyi frontembere – bármit jelentsen is ez a szabadidős titulus. Az egyszázalékos Párbeszéd politikusa egy online sajtótájékoztatón zord ultimátummal állt elő: felszólította a magyar kormányt, mielőbb mondja fel a Paks II beruházásról szóló szerződést. Emellett, miután a kabinet az elmúlt években elmulasztotta végrehajtani a szélerőművek gyakorlati tilalmát kimondó jogszabály visszavonását, most elvárja (ízlelgessük az ukázt: elvárja), hogy a döntéshozók készítsenek elő egy legalább háromszázmilliárdos éves költségvetésű épületenergetikai programot. Azt is parancsba adta a haragoszöld ember, hogy írjanak ki egy új, még a 2010-ben visszavontnál is nagyobb szélerőműtendert, de menten. Szélsebesen.

Beszéde végén a haragos ember figyelmeztetett: azok, akik korábban annyira erőltették a Paks II projektet, személyi konzekvenciákkal számolhatnak. Nem szeretne a helyükben lenni.

Elolvasván az Orbán-kormánynak kiszignált Jávor-napiparancsot, azon merengek: vajon mivel múlatja idejét brüsszeli székhelyén – immár két esztendeje – ez a tenyérbemászó, szereptévesztett ürge? Nem mellesleg mire költi pazar irodájának 34 millióról 112 millió forintra emelt éves büdzséjét? Mi itt csak annyit tudunk, cimborája, Karácsony Gergely főpolgármester azzal küldte ki annak idején, lobbizzon azért, hogy a kiszivárványosodott, romkocsmává ittasodott Budapest a kormányt kikerülve közvetlenül kaphassa meg az uniós pénzeket. A lé a lényeg.

Borítókép: Jávor Benedek (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.