időjárás 3°C Balázs 2023. február 3.
logo

Csak a szokásos

Pilhál György
2022.04.13. 05:59 2022.04.13. 08:14
Csak a szokásos

„Olvasom – írja Varga T. Róbert a Népszavában –, hogy olyan válság szakad a nyakunkba, amilyen a mi életünkben még nem volt, a máris 8,5 százalék körüli infláció hamarosan meghaladja a 30-at, történelmi léptékű a havi költségvetési hiány, belső és külső hatások feszítik a magyar gazdaságot, az oroszoktól, félő, nem jön majd gáz, nem lesz Paks 2, nem lesz áram, nem lesz semmi, csak szenvedés, kín és éhínség, jön a vég.” És huhog, huhog rendületlenül.

Nyugtatnám a kollégát – Dehogy jön válság, Robi! Nem ti nyertetek –, de aztán látom, ő is ugyanezt mondja. Gunyorosan persze, a szokott panelekkel, Orbán-stadionok, Mészáros-gyarapodás stb. „Dehogy jön! Minden megy tovább a maga útján, ha vannak is nehézségek, azt majd Orbán és Mészáros megoldja. Ők tudják, mi az igazán fontos, mikor mire kell költeni. Most például elengedhetetlen felhúzni a Sándor Károly Labdarúgó-akadémia új utánpótlás-nevelési központjának létesítményegyüttesét.”

Gyerekeknek focipályát? Hallatlan! Csak elveszi a helyet a méhlegelőktől.

Valaki egyszer összeszámolhatná, hány ilyen huhogós cikk jelent meg eleddig a túloldal pénzügyi látnokaitól. Közös bennük a rezümé: Orbán Viktor csapatának záros határidőn belül harangoznak, game over. (Ebben a műfajban a GKI-s Vértes András aggodalmai a legveretesebbek: Megkezdődik a jövő felélése, A kormány miatt jön a recesszió, Stagnálni fog a gazdaság – nem lesz itt nagy javulás, Így nem fog felpörögni a gazdaság , Mélyponton van idén a növekedés stb. – vicces írás valamennyi.)

Robi kolléga sem akar lemaradni a humorszpartakiádon. Slusszpoénja frenetikus: „Ha van gázszerelő, nincs itt gáz.” Dől a publikum.

A show folytatódik

Fegyőr, Hadházy, Momentum – mi csak egy kávét kérünk. Sok habbal.

Borítókép: Népszava (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.