idezojelek

Lajstromokat készít

Magyar György fia nem akar visszatérni Magyarországra addig, amíg nemzeti kabinet van.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Több hiánypótló cikk jelent meg az elmúlt napokban Magyar Gábor ügyvéd munkásságáról. Méltatásnak nem nevezném ezeket az írásokat, mert mi méltatnivaló van abban, ha valaki rendszeresen a saját hazáját elítélő jogállamisági jelentések készítésével múlatja idejét a brüsszeli bürokrácia szolgálatában. Prókátor uram állította össze például azoknak a civil szervezeteknek a lajstromát, amelyekkel az Európai Bizottság konzultált a magyar jogállamiság helyzetét vizsgáló dokumentum kapcsán. (Persze elmarasztaló jelentés született – mi más is a sok légből kapott „információból” és gátlástalan hazugságból?)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ambiciózus jogászembert – aki a baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia – tavaly nevezték ki a hazánkról készülő jogállamiságijelentés-előkészítő delegáció kapcsolattartójának. Brüsszeli szerepvállalása előtt sem titkolta, tiszta szívből utálja az Orbán-kormányt. Ki is jelentette, amíg meg nem bukik a nemzeti kabinet, nem tér vissza Magyarországra. (Ez speciel nem baj – P. Gy.) Búcsúinterjújának legveretesebb mondatát idemásolom:

Úgy éreztem, hogy ügyvédi működésemmel lényegében legitimálok egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek.

Ízlelgetvén az ars poeticát, az ember arra gondol, doktor úr hasonló okokból vállalhatta el annak idején pártállami Biszku Béla védelmét is. Béla bácsi is ilyen „emberi jogokat tiszteletben tartó demokrata” lehetett. (Bár néha meg-megbotlott: sortűzparancsok 1956-ban, utasítás a bíróságoknak: „Kevés a fizikai megsemmisítés, elvtársak!” stb.)

Magyar doktor Biszku Bélát „legitimálta”. Van kérdés?

Borítókép: A baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György és fia Magyar Gábor (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.