időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Turáni Berg

Pilhál György
2022.11.03. 05:59 2022.11.03. 08:30
Turáni Berg

Csak most, hogy elolvastam Berg Dániel momentumos futottakmég-emberke minapi Facebook-bejegyzését, értettem meg igazán, miért cserélték le szegényt Tordai Bencére annak idején az előválasztási cirkusz hajrájában. 

Gondolom, még a tenyérbemászó Tordait, a budai építési vállalkozót is szimpatikusabb figurának látták nála. (Persze az előválasztók teljes kizárásával történt a visszahívás – Isten ments a választókra bízni a választást, abból a végén még demokrácia lenne…)

Ezúttal azon örömködött ez a kétségbeejtő ember, hogy haha, rájár a turáni átok az Orbán Viktorral cimboráló „autokratákra és populistákra”! Most, hogy Bolsonaro megbukott Brazíliában, „Orbán barátai közül már csak Meloni, Erdogan és Putyin marad, hehe”.

Savanyú a szőlő

Most Bozóki András, az első Gyurcsány-kormány kulturális minisztere tájékoztat bennünket, miért olyan élhetetlen a mai Magyarország.

Jómagam Berg Dániel nevével akkor találkoztam először, amikor még 2018-ban, az előző választáson, Somogy megyében megmérette magát a voksoláson, s lett tök utolsó (1,67 százalék). Meg az is megmaradt bennem, amikor hősünk, mint a szabad piacgazdaság elkötelezettje, az élelmiszerárstop kapcsán oktatta ki a kormányzatot, mondván, Orbánék a legsötétebb kommunista időket idézve nyúlnak bele a piac működésébe.

„2024-ben az lesz a feladatunk – összegez most Berg stratéga –, hogy kiálljunk egy erős, élhető és európai Magyarországért, és még jobban visszaszorítsuk az Orbán-féle populistákat mind európai, mind pedig országos szinten, blablabla.”

Egyébként elég furcsán hangzott ez a „turáni átok” ennek a zálogházi becsüsre hajazó Bergnek a szájából, aki odaát, New Yorkban született, sőt harmincnégy esztendejének nagyobbik részét is ott töltötte. A nagy mellényt is ott szabhatták rá.

Borítókép: Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Jött a vörös gróf

A degenerációval jegyben járó arisztokratáról sok mindent lehet mondani, csak jót nem.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.