idezojelek

Fogást keresett

A fáradtság jelei mutatkoznak Gábor György írásain. A DK szellemi műhelyének vezetője (fő műve: A politikusi fallosztól a biblikus spermáig) minap Orbán Viktoron próbált fogást keresni.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A fáradtság jelei mutatkoznak Gábor György írásain. A DK szellemi műhelyének vezetője (fő műve: A politikusi fallosztól a biblikus spermáig) minap Orbán Viktoron próbált fogást keresni a Klubrádióban. Az ember szinte megsajnálta a kifulladt fekáliamixert.

Szegény most azt próbálta belénk magyarázni, mennyire hazug húzás a kormányfőtől, hogy az állampapírba fektetett megtakarítások biztonságáról győzködi a lakosságot. A Kárpát-medence Odüsszeusza című írásában elképesztőnek tartja Orbán Viktor érveit: „Az segít az országnak, aki a megtakarításait államkötvényben vagy kincstárjegyben tartja.” Emberünk Nietzschét idézi, aki valahol arra hívta fel a figyelmet: a görögök Odüsszeuszban azt csodálták, hogy remekül hazudott, mindenből győztesként tudott kikerülni, szellemes volt, remek képességekkel rendelkezett, saját társait folyton menteni igyekezett és maximálisan alkalmazkodó volt. Innen nyomban a magyar kormányfőre tér át a szerző: „Az állampapírba fektetett megtakarítások biztonságát maga az igazmondó, nyájas és igazságos Orbán Viktor szavatolja, meg biztosan a hamvas lelkületű Rogán is, meg a velejéig szeplőtelen Szijjártó is, meg akit csak óhajt a magyar nép, mindent garantálnak a mi kedvünkért!”

Megjegyzem, a világ nem a hazug, hanem a leleményes ­Odüsszeuszt csodálta, azt a hőst, akinek kalandról kalandra mindig volt egy-egy remek megoldása. Vagyis a párhuzam – a szerző szándéka dacára – csöppet sem sértő. Ellenkezőleg. Emberünknek talán inkább az fáj, hogy Orbán Viktornak hitele van. Nem úgy, mint főnökének, Gyurcsány (Hazudtunk reggel, éjjel meg este) Ferencnek.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Gábor György (Forrás: OLKT)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.