idezojelek

Szaladt a Vargához

A Klubrádió rendre megtalálja a magyarság tenyérbe mászó provokátorait.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Hegedüs Róbert

A Klubrádió rendre megtalálja a magyarság tenyérbe mászó provokátorait. Nemrég Sik Endre szociológus magyarázta el a Reggeli személy című műsorban, milyen a mai „ideális” magyar. – Túlnyomó részünk magyar, túlnyomó részünk fehér, túlnyomó részünk katolikus, és ezért úgy gondoljuk, hogy ez az ember – magyarázta. – Vallásos, paraszti, nem is csak utóparaszti, aktívan paraszti társadalomban még inkább jelen van – majd itt még egy lapát gúnyt rak rá: – Picit közelebb állunk, ha ezt egy fejlődési sornak képzeljük el, a hagyományos barbársághoz. Sik antropológus korábban a Népszavának is mondott hasonlókat. A kormánypárti szavazókról például ezt: „Úgy vannak vele, ha nem muszáj gondolkodni, akkor minek?” (Mintha a DK-s Niedermüller Péter rémisztő képződményes szövegét hallanánk vagy korábbról Landeszmann rabbi bőgatyás, fütyülős barackos nyilatkozatát.)
Szakmáját tekintve pszichológus lenne egy másik provokátor, Varga Zoltán, aki korábban mások mellett Gyurcsány Ferenc tanácsadójaként tűnt fel a politika peremvidékén; minap mindenesetre már jövendőmondóként hirdette az igét a Klubrádióban, ahol Orbán Viktor leendő életútjáról tájékoztatta a hallgatókat. „Szerencsétlen sorsú embernek tartom. Mert amit csinál és még csinálni is fog, annak az ő életében is lesz vége, nem lesz mindig ebben a pozícióban, és visszanézni egy ilyen múltra, egy ilyen környezetre, amit teremtett. Ceausescura gondoljunk, hát borzasztó halála volt annak az embernek.”
Aligha véletlen, hogy ez a Varga ember Gyurcsány tanácsadója volt.
Vagyis ha Ferinek gondja volt, szaladt a Vargához.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.