idezojelek

Még egy tanácsos

Az SZDSZ-es Demszky volt az, aki munkássága során csontig lenullázta Budapestet.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 06. 22. 5:59
Fotó: Kovács Tamás

Már ott tartunk, hogy Demszky Gábortól kér városvezetői tanácsokat kései utódja, Karácsony Gergely főpolgármester. Míg az idősebbek feldolgozzák az ijesztő hírt, a fiataloknak elmondom: az SZDSZ-es Demszky volt az, aki munkássága során csontig lenullázta Budapestet. A közmű-privatizációktól a CET-, műjégpálya- és egyéb botrányokon át a különféle PPP-konstrukciós ötletrohamokig minden területen kavart, hogy aztán, pályája második felében – immár előrehaladott „keszonbetegségben” – már csak az elfuserált négyesmetró-projektre révülhessen. (Meg arra, hogy ünnepi fellépésein sikerrel elhajoljon a kordon felől érkező tojászáporok elől.) Végül a metróhuzat vitte el a hatalomból 2010 őszén. (Demszkyről nekem legtöbbször a Városligetben 2004-ben felállított Időkerék jut az eszembe. Az az akkori áron 350 millió forintból készült 60 tonnás homokóra, amelynek azt a szerepet szánták, hogy álljon és emlékeztessen az EU-belépésre. Ám ebből csak az állás valósult meg – átadása után négy hónappal végleg leállt.)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A leharcolt ember most azt javasolja Karácsonynak, hogy hirdesse meg az általa egyszer már sikerre vitt Összefogás programját, amely a főváros hétéves fejlesztési tervén alapult. (Sikerre vitt program? Ja, igen, ezt mondogatta mindig, amikor a 4-es metró félkész vájataiban szelfizgetett a fúrópajzzsal.) Korábban is javasolt már hasonló marhaságokat a metróhuzatot kapott ember. Egy ízben egyenesen arra próbálta rávenni az ellenzéket, hogy ne tartsák be a törvényeket; nagyobb az esélyük, ha a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak, ha elmennek a falig.

Pontos a komment: „Elmenni a falig? Könnyű ezt mondani onnan, a gumiszobából.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.