Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Sej, az ő lobogójuk!

Nem elég, hogy ismét kitette az LMBTQ-zászlót a Városházára Karácsony Gergely, produkciójához még lábjegyzetet is fűzött a közösségi oldalán.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Jason Connolly / AFP

Nem elég, hogy ismét kitette az LMBTQ-zászlót a Városházára Karácsony Gergely, produkciójához még lábjegyzetet is fűzött a közösségi oldalán: 

Kezdődik a pride-hónap, és mint az elmúlt öt évben, most is kikerült a Városházára a szivárványos zászló. Mert ott a helye. Mert ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja, mert itt a szerelem az szerelem, a család az család.

Természetesen a főpolgármester szokásos provokációjával állunk szemben, aki még azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Budapestnek mindenkor ki kell állnia az elvei és az értékei mellett. Mert a szivárványos idea fővárosi elv és érték. Nem lennék meglepve, ha az itt lakóknak hamarosan föl is kellene esküdniük a meleg lobogóra.

(Azt csak zárójelben kérdem: mióta nevezzük a júniust a pride hónapjának? Magyar ember – ha akad még ilyen Budapesten – Szent Iván havának ismeri. Vagy az már nagyon ciki?)
Nem meglepő, hogy a túlpörgött David Pressman amerikai nagykövet is rácuppant a szivárványos témára. „Petőfi Sándor »Szabadság, szerelem!« című verse óda a szabadsághoz és a szerelemhez, amelyek mellett talán még soha nem volt fontosabb kiállni” – írta a követség hivatalos oldalán. „Az Egyesült Államok büszkén áll ki Magyarország bátor LMBTQI+ közössége mellett a szabadságért és egyenlőségért folytatott harcában.” Azért kíváncsi lennék, koszorús költőnk mit szólna a pressmani értelmezéshez? Kihúzná-e magát Petőfi Sándor e párhuzam hallatán? Vagy karikás ostorral zavarná ki az országból a szereptévesztésben szenvedő, túlmozgásos figurát? Az utóbbira tippelek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Jason Connolly)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.