A függetlenség bajnoka

Hősünk az új ellenzéki erősorrend szerint módosította baráti körét. Újabban legtöbbet a Gyurcsány család kampányol a független Márki-Zay városában.

2019. 08. 09. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem könnyű követni Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét. Kell hozzá a jó memória. Még emlékszünk, amikor tavalyi megválasztásakor a magát függetlennek aposztrofáló városvezető kijelentette: esze ágában sincs országos politikával foglalkozni, őt kizárólag szűkebb pátriája érdekli, értük fog dolgozni napestig, ha nem ezt tenné, nyíljon meg alatta a föld. Ehhez képest alig foglalta el hivatalát, máris hittérítő körútra indult, sőt ma is azzal tölti napjait, hogy elképesztő buzgalommal terjeszti: minden bajok forrása a piszok Orbán-kormány. Országjárásai közben többször kijelentette, kizárólag olyan formáció­hoz adja a nevét, amely következetesen kiáll a Fidesz–KDNP-rendszer ellen. Ezen gondolatkör mentén hozta létre hamarosan a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyülekezetet is. (Az alapítók között patinás neveket találunk: Hadházy Ákos, Kész Zoltán, Lukácsi Katalin…)

Arra is tisztán emlékszünk, hogy megválasztása után a „független” ember szinte nyomban a megyeközpontba rohant, hogy ott hűségéről biztosítsa Botka Lászlót. Szeged fura ura némi fenntartással fogadta a csillogó szemű városvezetőt, finoman érzékeltette, nem örül Márki-Zay politikai ambíciónak. Igaz, a tavaszi EP-választás után már a vásárhelyi vezető sem erőltette a haverságot a hatszázalékossá fonnyadt szocialisták erős emberével. Hősünk az új ellenzéki erősorrend szerint módosította baráti körét. Újabban legtöbbet a Gyurcsány család kampányol a független Márki-Zay városában.

Kíváncsi leszek a vásárhelyi választókra ősszel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.