A Magyar Konyha decemberi számában olvasható egy kitűnő interjú Csányi Vilmossal. A kiváló etológus a gasztronómia kapcsán többek között kitér arra is, hogy vajmi keveset tudunk eleink mindennapi életéről. Azt tudjuk, hogy voltak nagy háborúk például, de hogy mindeközben hogyan telt az élet, arról enyhén szólva hiányosak az ismereteink. Amit pedig ismerünk, az a felső rétegek élete. Régi mániám ez, hogy tudniillik tele vagyunk lovas szobrokkal, nevekkel a talapzaton, de a sírban az ismeretlen katona nyugszik. Holott ők maguk voltak a történelem. Az életük módjáról a legtöbbet talán az épületek mesélnek, már amelyikük megúszta az éppen aktuális tombolást.
Tovább tart a klímaváltozás okairól folyó tudományos vita
A túlzott fogyasztással kimerítjük erőforrásainkat, a hulladékokkal súlyosan terheljük környezetünket.