idezojelek

Az Egyesült Államok pokoli félelme

Putyin megkezdte az elbitangolt Ukrajna visszaterelését „Oroszország anyácskához”, és föltett szándéka az amerikai bábkormány kiiktatása. Új világrend születik épp.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Mostanáig úgy volt, hogy ha a Föld Urának kedve szottyant más országokat visszabombázni a pleisztocénba, nyersanyagait és aranykészletét magához vételezni, illetőleg saját tenyésztésű bábkormányát a nyakukba ültetni, akkor megtette. Visszabombázta, kifosztotta és odaültette. S ilyenkor a világ szűk negyede (a „művelt” Nyugat) lelkesen tapsolt az Egyesült Államoknak, sőt pár ezer tonna bomba leszórásával maga is kivette részét a demokrácia világ körüli népszerűsítéséből. Föl sem vetődhetett, hogy százezrek elpusztítása, javaik elvétele agresszió, barbarizmus és népirtás lenne. Hiszen az összes fogható tévécsatornán arra idomítottak minket, hogy az Egyesült Államok a JÓ, akit pedig lebombáz, az a ROSSZ. S ugyan ki bánná, ha a rosszakra atomot, napalmot, kazettás, fürtös vagy fehér foszforos bombát szórnak? Az sem vetődött föl, hogy egy-egy amerikai agresszió után elkobozzák amerikai üzletemberek és cégek vagyonát, ki-, be- és eltiltsanak amerikai sportolókat, művészeket. Hitler, Sztálin, Benes után azt hittük, nincs többé kollektív bűnösség. Tévedtünk.

Így, ebben a mederben csordogáltak az események egészen február 24-ig, amikor is Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin tokostól rárúgta a transzvécé ajtaját az Egyesült Államokra. Megkezdte az elbitangolt Ukrajna visszaterelését „Oroszország anyácskához”, és föltett szándéka az amerikai bábkormány kiiktatása. Új világrend születik épp. Ilyen nyíltan, ekkora erővel senki sem mert még szembeszállni a Föld Urával. A fősodratú hírmagyarázók szerint egy tébolyodott diktátor agressziót követett el egy békés, demokratikus, Nyugatra kacsingató ország ellen. Ám miután ugyanez a fősodratú hírmaffia magyarázta annak idején, hogy Irak tömegpusztító fegyvereket gyárt, Szíria pedig vegyi fegyvereket – érdemes fenntartásokkal kezelni a mondókáját.

Mik a tények? A NATO (élén az Egyesült Államokkal) 1990-ben, a német újraegyesítéskor megígérte a Szovjetuniónak, hogy nem terjeszkedik tovább kelet felé. Bár a Nyugat ezt ma már tagadni próbálja, a napokban a német Der Spiegel dokumentummal bizonyította az ígéretet. Ehhez képest mi történt? A NATO tovább terjeszkedett, támaszpontjai egyre szorosabb nyakörvként fonják körbe Moszkvát, 2008-ban, Bukarestben pedig megnyitották a csatlakozás lehetőségét Ukrajna és Grúzia előtt. 2014-ben az amerikaiak véres puccsal megbuktatták az oroszbarát ukrán kormányt, helyére a saját bábjaikat ültetve. Magától Victoria Nulandtól, az Egyesült Államok urázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkárától tudjuk: legkevesebb ötmilliárd dollárt költöttek a fölforgató hadműveletre. Kicsit sem átlátszó: a Majdan téren Nuland mellett ott hergelte a népet több amerikai potentát. (Némi hasonlatosság: nálunk a Fidesz-székház ostromakor André Goodfriend amerikai ügyvivő mocorgott a támadók soraiban.)

Miután a rezsimváltás megtörtént, elkezdték állig felfegyverezni az egyébként templomegér-szegénységű, oligarcháik által kifosztott Ukrajnát. Természetesen csak védekező jelleggel – ezt bárki elhiszi, aki most jött le a falvédőről. Sürögtek-forogtak az amerikai tanácsadók, épültek a leendő NATO-támaszpontok az orosz határ mentén (Moszkvától karnyújtásnyira), tonnaszám hordták be a nyugati fegyvereket. S mindeközben a kijevi bábkormány megkezdte az Ukrajnában élő nemzetiségek szisztematikus üldözését, ritkítását. Tény: több ezer orosz nemzetiségű civilt gyilkoltak meg a Donbaszban 2014 óta. Náci terrorkülönítmények (Azov-zászlóalj) járták az országot, és szó nélkül elhurcolták, tarkón lőtték azokat, akiknek nem tetszett a rendszer. (Önök szerint az Egyesült Államok ölbe tett kézzel nézte volna, hogy a szomszédjában ártatlan amerikai állampolgárokat gyilkolnak?) Közben szobrokat emeltek, kultuszt építettek az ukrán Szálasinak, Sztepan Banderának, aki a második világháborúban Hitler csatlósaként lengyelek, zsidók és oroszok ezreit irtotta ki. Az Egyesült Államok szerint ezzel nincs gond – csupán Hóman Bálint történésszel, neki tilos szobrot állítani…

Aztán következett 2022. február 20-a, mikor az Ukrajnát vezető táncos-komikus Münchenben bejelentette: felül kell vizsgálni az 1994-es budapesti memorandumot, amely szerint országának nem lehet atomfegyvere. El tudják képzelni mindezt fordítva? Hogy az oroszok puccsal elkergetik az USA-báb kanadai Trudeau-kormányt, helyükre a saját sameszaikat ültetik, s aztán bejelentik, csatlakoznának egy USA-ellenes katonai tömbhöz és atomfegyvert is szeretnének?

George Friedman amerikai geostratéga 2015-ben fölfedte: „Az USA ősi, pokoli félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagokkal és humán erőforrással összefonódik. Ezért elsődleges érdeke Németország és Oroszország együttműködésének megakadályozása. […] Ahhoz, hogy uraljuk Eurázsiát, egymás ellen kell harcoltatnunk az országokat.”

A harmadik világháború a kertkapunknál integet.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök Az unió helyzetéről címmel tartja első államfői évértékelő beszédét a törvényhozás, a kongresszus két háza előtt a washingtoni Capitoliumban 2022. március 1-jén. Balról Kamala Harris alelnök, jobbról Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke (Fotó: MTI/AP/POOL AFP/Saul Loeb)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.