idezojelek

Beszólt a kormánynak Joe Biden

Hazánkat az EU kötelességszegési eljárásokkal, politikai nyomásgyakorlással próbálja térdre kényszeríteni.

Cikk kép: undefined
2023. 04. 06. 6:30
Fotó: Chris Kleponis

Douglas Murray brit író, újságíró és politikai kommentátor írta 2017-ben, Európa furcsa halála című könyvében: „Ha importálod a világ lakóit, akkor velük a világ gondjait is importálod és mellette talán még újakat is létrehozol.”

Igen, ez az igazság többszörösen bebizonyosodott azóta, hogy Európa „jobbik” felét elözönlötték (és elözönlik) az illegális bevándorlók. Bebizonyosodott, hogy a migráció nyomán elkezdődött „kultúraváltás” rengeteg terhet és szenvedést zúdít Euró­pára. Láthattuk azt is, hogy Angela Merkel német kancellár, a leglelkesebb vendéglátó mitől félt az invázió kapcsán 2015-ben. A Die Welt egyik újságírója szerint attól félt, hogy migránsokat visszakényszerítő német határőrökről készült fotók járják majd be a világot. Murray idézte a könyvében: Merkel „közölte, hogy egy korábban falakkal körülvett országból érkezett [NDK], és nem akarja, hogy életrajza egy újabb falakat emelő politikusról szóljon”.

Merkel tehát a róla alkotott kép miatt aggódott, és nem a német társadalmat zaklató és nyugtalanító jelenségek miatt. Nem a nők megerőszakolása, a zsidók és a keresztények elleni ismétlődő támadások aggasztották, hanem az, hogy mi kerül be az életrajzába. Hasonló mentalitás jellemzi az Európai Unió mai vezetőit, akik bátran és öntudatosan veszik semmibe a kontinens elemi érdekeit, árulják el azokat az eszméket, amelyekben ­apáik hittek, s verik szét azokat a szellemi alapokat, amelyekre Európa szebb jövője épülhetett volna.

Murray könyvének megjelenésekor még csak az illegális migráció és a „woke-kultúra” abnormális megnyilvánulásai miatt aggódhattak nyugaton a jóhiszemű polgárok. 

Azóta a fejünk felett elzúgott a koronavírus-járvány, majd kitört az ukrajnai háború, amelynek a szörnyűségei mellett e pillanatban eltörpülni látszik a migrációs válság.
Európa egy éve a migránsprobléma mellé a háborút – jelenleg a világ legnagyobb gondját − is importálta. Hallom a felhördülést: a háborút az oroszok kezdték, nem pedig Európa. Ez azonban nem a teljes igazság. Éppen Angela Merkeltől tudjuk, hogy Európa balliberális vezetése a minszki egyezményt arra használta, hogy időt nyerjen Ukrajna felfegyverzéséhez, a háborúra való felkészítéséhez. Ez a vezetés vakon szolgálja az Egyesült Államok világhatalmi gazdasági és hadászati érdekeit, s úgy hozza a döntéseit, hogy választópolgárainak véleményét még véletlenül sem kéri ki.

Orbán Viktor miniszterelnök más fából van faragva. Kapja is a méltatlan támadásokat. 

Hazánkat az EU kötelességszegési eljárásokkal, politikai nyomásgyakorlással próbálja térdre kényszeríteni. A magyar kormányfő tisztán látja, és nemrég nyilvánosan is megfogalmazta, hogy az európai emberek elindultak a béke irányába, de a vezetőkhöz ez még nem ért el. A kormányfő szerint az EU vezetői már azt latolgatják, hogy küldhetnek-e békefenntartó csapatokat Ukrajnába. Az oroszellenes szank­ciók, az ukránoknak juttatott korszerű fegyverek és dollármilliárdok után tehát a csapatok küldésének ötlete is felvetődött, ami a világháború egyértelmű kiprovokálása lenne. Veszélyben van a biztonságunk, a világháború veszélye nem irodalmi túlzás – mondta Orbán Viktor.

Joe Biden amerikai elnök most arra kérte Magyarországot és Törökországot, hogy „késlekedés nélkül” hagyják jóvá Svédország kérelmét. Egyelőre csak kért, de tudjuk, hogy ez mit jelent. Biden elnököt aligha érdekli, hogy a velünk szemben régóta barátságtalan svédek megérdemlik-e a magyarok jóindulatát, ő már eldöntötte, hogy mit kell tennünk.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban akadt végre egy német politikus, aki megunta az Egyesült Államok diktátumait, és egészen más hangot ütött meg, mint amit abból az irányból megszoktunk. Miként arról a Mandiner.hu is beszámolt, Sevim Dagdelen helyettes frakcióvezető hölgy, a német parlament külügyi bizottságának tagja szerint Németországnak követelnie kell, hogy a területén állomásozó amerikai erőket vonják ki, méghozzá az amerikai atomfegyverekkel együtt. Hozzátette, hogy az amerikai katonai támaszpontok olyan „övezetként ismertek, ahol a német alkotmány nem érvényes”. 

Sevim Dagdelen kijelentette, hogy Berlinnek szakítania kell az Egyesült Államokhoz fűződő alárendeltségi viszonyával, mert Amerika a német földön lévő bázisait arra használja, hogy külföldön háborúkat folytasson, ami nemegyszer sérti a nemzetközi jogot. 

Az amerikai kormányzat azt a benyomást kelti, hogy nem akar szövetségeseket, csak hűséges vazallusokat

– mondta Dagdelen.

Az Egyesült Államok arroganciáját jól tükrözi James Olson, az amerikai kémelhárítás egykori főnökének múltkori kijelentése is, amely a The Sun című brit lapban jelent meg. „Vlagyimir Putyin lényegében már csak egy élőhalott, és meg lehet ölni, hogy végre véget érjen az ukrajnai háború” – mondta ez a szalonképtelen figura, aki ezzel is bizonyította, hogy az amerikaiak bármikor le tudnak süllyedni a politikai gengszterizmus legalsó mélységeibe. És ők irányítják azt a katonai szövetséget, amelynek a tagjai vagyunk. Vajon remélhetjük-e tőlük Európa békéjét?

A szerző író, újságíró

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök  (Fotó: MTI/EPA/CNP pool/Chris Kleponis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.