idezojelek

A Lakmuszt Brüsszelből pénzelik

Tudatos ferdítések, nagy hallgatások kísérik a Soros-médium működését.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined

Lapunk megírta, hogy az Európai Bizottság 120 millió forintos támogatást nyújtott a Lakmusz nevű tényellenőrző oldalnak. A portál munkatársait kizárólag a balliberális oldal propagandistái közül verbuválták, az úgynevezett újságírók pedig meg is dolgoznak a külföldi támogatásért. Láthatólag imádják a munkájukat, és csak úgy ontják magukból az írásokat, amelyek a Soros György által finanszírozott és a vén kópé üzenőfüzeteként, illetve blogjaként funkcionáló 444-en jelennek meg.

A Lakmuszt olyan nagyágyúk írják, mint például Diószegi-Horváth Nóra, aki mielőtt külföldi pénzekből kezdett oknyomozni meg kideríteni, hogy mi igaz, illetve mi nem, a szélsőbaloldali, a kommunista eszmékkel kacérkodó Mérce.hu főszerkesztője volt. De szabadidejében éveken át menetkísérő koordinátorként segítette a Budapest Pride szervezését is. Tehát a különösen gyengén látók szemét is kiszúrja, hogy a hölgynél évszázadokig kutatva sem lehetett volna függetlenebb és objektívebb újságírót találni. Erre mondják színházi körökben, hogy valósággal fenékbe rúgta a szerep. A szélsőbalos Mérce egykori főszerkesztője tehát egyben harcos utcai LMBTQ-aktivista.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hibátlan pedigré; pontosan ilyen kiváló ügynökökre, pardon, munkatársakra van szüksége Brüsszelnek. Diószegi-Horváth minden bizonnyal tökéletesen alkalmas arra a feladatra, hogy ellenőrizze úgymond a tényeket. A dolog ravasz, mert a felületes szemlélővel elhiteti, hogy olyanok, mint mondjuk Pottyondi Edina, mindkét oldalt pofozzák. Erről persze valójában szó sincs, hiszen az arányok borzasztóan fontosak, nagyon nem mindegy, hogy egy héten nyolc anyag szól arról, hogy X. Y. jobboldali újságíró vagy politikus már megint hazudott, kettő pedig arról, hogy milyen újabb baromságot kezdtek terjeszteni az „Orbán Lapjáról Kitiltott” oldal habzó szájú gyűlölködői és futóbolondjai vagy a Kiállunk Dr. Dániel Péter mellett! című Facebook-csoportban.

Orbán szétlopja az országot? A Lakmusz kussol. Mészáros Lőrinc kirabolja Magyarországot? A Lakmusz lapít. A kínai és az orosz oltásokkal a Fidesz több százezer nyugdíjast öl meg? A Lakmusz csendben van. Magyarország diktatúra? A Lakmusz befogja a száját. Magyarországon megszűnt a jogállam? A Lakmusz a füle botját sem mozdítja. Magyarországon nincs sajtószabadság? A Lakmusz hallgat, mint nyuszi a fűben. Magyarországról minden fiatal kivándorol? Igen, igen a Lakmusz összes újságírójának elvitte a cica a nyelvét. Magyarország rendőrállam, ahol a hatalom szétvereti az ellene tüntetőket? A Lakmusz némasági fogadalmat tesz.

Ez az utóbbi aktuálisan a legérdekesebb és legfontosabb téma, és itt érhető tetten leginkább a külföldről finanszírozott lap elfogultsága. Ugye mindenki emlékszik a legutóbbi bulitüntetésre, amikor nagyjából kétszáz budai elitgimis ment fel a Várba, hogy ott megtámadják a rendőröket, illetve két kerítést is áttörjenek. A résztvevők nyilvánvalóan nem tüntetni, hanem törvényt sérteni mentek fel a karmelitához, úgy is öltöztek; sálakkal, pólókkal takarták el az arcukat, sokukon gázmaszk volt, és rendkívül agresszívan viselkedtek.

Jómagam élőben követtem a tüntetésnek becézett rendbontás eseményeit; most nem tudnám felidézni, de vagy a Telex, vagy a 444 stábjának élő videóját követtem. Nagyjából egy órán keresztül néztem az eseményt, így talán joggal mondhatom, hogy kevés dologról maradtam le. Azt például pontosan láttam, hogy amint a balos gimisek megérkeztek, békés tüntetés helyett azonnal elkezdték rángatni, ütni, illetve rugdosni az építési területet védő fakerítést.

A tévedések elkerülése végett ez a kerítés nem a híres, sokszor elbontott kordon volt, hanem a karmelita kolostorral szemben levő épületet körülvevő elem, ahol konkrétan építkezés zajlik, annak minden velejárójával. Az építmény körül jelenleg is hatalmas betondarabok vannak, és fel is van állványozva. Ha történetesen az én hasonló korú gyerekeim törnének be egy ilyen helyre, valószínűleg évekig tartó telefonmegvonással sújtanám őket. Ez a legerősebb fegyver a kezemben, tekintettel arra, hogy Márki-Zay Péterrel szemben nem szoktam se dühből, se jókedvemből verni az ikreket.

De a lényeg: a Momentum és a 444 által felhergelt gyerekkatonák nem azért kaptak könny­gázt, mert tüntettek, hanem mert szaknyelven szólva törvényellenes magatartást valósítottak meg, megszegték a gyülekezési törvényt, rongáltak, majd rátámadtak a rendőrökre. Nos, mit is állított a Momentum és a Lakmusznak felületet adó 444? Hogy a diákok mindössze csak tüntettek, mire a hatalom aljas és gonosz módon, mint egy diktatúrában, könnygázzal támadt rájuk. Ez ugye nettó hazugság.

Nem ez történt.

Az esettel két héttel ezelőtt jómagam is foglalkoztam, az írásomban pedig jeleztem, hogy a rongáló, rugdosó, rendőrökre támadó rendbontó fiatalokat a készenlétisek nagyjából két és fél perc alatt fel tudták volna oszlatni, amennyiben használhatták volna a gumibotjukat is. Ez nem történt meg, inkább finoman próbálták, kizárólag a vállukat meg némi könnygázt bevetve kiszorítani az életveszélyes építési területről a gyerekeket. Azt is megjegyeztem, hogy ha Gyurcsány kormányzása alatt én viselkedtem volna hasonlóan a rendőrökkel, akkor már valószínűleg az összes ujjamat eltörték volna a símaszkos, viperás, agresszív bűnözők.

Azt sem lehetne kizárni, hogy valamelyik szemem is ki lenne már lőve. Így intézték 2006-ban a dolgokat. Nos, a Lakmusz a minapi tényellenőrző cikkében leleplezett. Engem és Deák Dánielt; a külföldi ügynökként viselkedő szélsőbalos Diószegi-Horváth hosszú írásban esett nekünk, minekutána mind én, mind Deák azt írtuk, hogy a rendőrség nem használt gumibotot. A Mérce volt főszerkesztője viszont előásott egy felvételt, amin az látható, hogy egy magas, láthatóan jó erőben lévő srácot négy megtermett rendfenntartó sem tud lefejteni egy oszlopról, amelybe az első sorban kapaszkodik, majd miután a művelet sikertelenül végződik, egy kétségbeesett rendőr kettőt rávág az úriember combjára.

Ez volt a gumibothasználat, ez volt a brutális rendőrterror, ez volt a mi hatalmas leleplezésünk. A jelenetet amúgy a közvetítés során valóban nem láttam, de a cikkemet ugyanígy írtam volna meg, akkor is, ha 444-es „kolléga” videójában szerepel a két – mondom két darab! – ütés. Vagy három. Tökmindegy. Ugyanis a publicisztikám nem erről, hanem arról szólt, hogy a Momentum és a 444 hazudott, amikor arról adott hírt, hogy a hatalom rátámadt a békés tüntetőkre, meg arról, hogy a rendőröket dobáló, taszigáló rendbontók nem lettek gumibottal meg viperával szétkergetve.

Az a felháborító a Lakmusz és Diószegi ügynök asszony munkájában, hogy pontosan tudják – írni, olvasni tudó emberekről beszélünk –, hogy jómagam vagy Deák Dániel miről is beszéltünk, mégis másról kezdtek hazudozni. Pedig munkájuk lett volna bőven; inkább saját kollégáiknak és a momentumos politikusoknak a békés tüntetők megtámadásáról szóló álhíreit kellett volna helyretenniük. Persze nem ezért fizeti őket Brüsszel.

Borítókép: Soros György (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.