idezojelek

Az interjú, amely politikai hullaházba zárta Magyar Pétert

A politikai hulla még mozog, beszél, fenyeget, újabb tüntetést szervez, ám veszélyt már csak a baloldalra jelent.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Kurucz Árpád

Megrendítő interjú volt. Még két nappal a megtekintése után is a hatása alatt van az ember. Előjönnek képek, ahogyan Varga Judit a könnyeivel küzd. S előjönnek mondatok, amiket egykori férje szegezett neki: „Sírjál csak, majd elmegy a tejed!” és „Börtönben fogsz megrohadni.” Meg amit a gyerekeknek vetett oda Magyar Péter: „A mama tönkretette papát, úgyhogy a papa most mindenkit börtönbe fog juttatni, titeket pedig intézetben fognak nevelni.” 

Van ilyen? Előfordulhat-e olyan helyzet, hogy anyósék ott vannak vendégségben, te meg fenyegetően, konyhakéssel a kezedben járkálsz a házban, mint egy családirtásra készülő pszichopata? Megeshet-e olyan, hogy a várandós feleségedet nekilököd a falnak? Amelyben az édesanya ráadásul egy miniszter? Letaglózó a fölismerés: igen, elő. Ráadásul ez a volt miniszter egy kedves, szelíd, mosolygós nő, s nem egy kidagadt nyaki ütőerekkel üvöltöző, elviselhetetlen Szabó Tímea. Így még inkább érthetetlen az a pokoli bánásmód, amelyben része volt Varga Juditnak. 

Az interjúból körvonalazódik: Magyar Péter, amikor éppen rohama volt, lelkileg megnyomorította, fenyegette, zsarolta, pszichés terrorban tartotta a feleségét. Magyarország akkori igazságügyi minisztere gyakorlatilag a szőnyeg alatt közlekedett odahaza, hátha akkor abbamarad a bántalmazás, lecsillapszik a beteg. A fizikai bántalmazás nem a legdurvább része a történetnek. A szavak, a pszichés terror, a becsmérlés, a másik folyamatos megalázása – ezek sokkal súlyosabb sebeket ejtenek, mint egy könyv vagy egy övcsat. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az interjú óta klinikai szakpszichológusok is megszólaltak. Azt mondják: Varga Judit beszámolója élményszerű, hiteles volt. Ilyen történetet kitalálni, részletekbe menően így előadni nem lehet, csak ha valóban keresztülmentél rajta. Balos jogvédők a Partizánban ugyancsak jelezték: az exminiszter szavait hitelesnek tartják.

Érdekes. Magyar Péter azzal fenyegette az országot, hogy atomot dob a kormányra. Ehelyett azt a saját feje búbjára ejtette. Magyar Péter morálisan és politikai értelemben immár egy hulla. Csak még nem hajlandó tudomásul venni. Mint a Böszme Őszöd után. Kapálózik, vonaglik, mint egy partra vetett angolna. Innen nincs visszaút, ebből még nyilvános bocsánatkérések, gyónások során át sem vezet ösvény a miniszterelnöki székig. Persze, eszében sincs megvallani a bűneit. Tagad, fenyeget, zsarol tovább. Rengeteg pénzt és politikai haditechnikát toltak mögé valakik (na kik?), eszébe sincs ezeket veszni hagyni.

Azt, hogy politikailag ily hamar jobblétre szenderült, Magyar Péter csakis önmagának, a saját gőgjének köszönheti. Ő kezdte a volt feleségét nyilvánosan sértegetni, ő említette először (elővágásként) a bántalmazásos történetet, mikor még a nyilvánosságnak fogalma sem lehetett róla. Azt képzelte, így majd nem jön elő, megúszhatja. Ám a HVG kijött a rendőrségi jegyzőkönyvvel, hiszen nyilván őket is a „Tóni fizeti”. (Atyaég, milyen beteg ez is!) Aztán ő hozott nyilvánosságra egy sunyiban rögzített hangfelvételt a feleségéről, ami olyan minősíthetetlenül aljas gaztett, hogy nincsenek is rá megfelelő jelzők. Ezek után törvényszerű volt, hogy a család becsületének védelmében Varga Juditnak ki kell állnia, el kell mondania az igazságot. Azt, hogy min ment keresztül a család éveken át Magyar Péter beteges viselkedése miatt.

 

A kihívásokkal küzdő Magyar Péter-rajongóktól kérdezem: ha messiásuk tényleg egy morális fárosz, akkor miként hallgathatta le a feleségét? Ép elméjű, normális erkölcsű ember nem tesz ilyet. Ám ha már volt olyan hüllő, hogy megtette, miért nem hozta egyből nyilvánosságra? Ez ugye, „erkölcsi” kötelessége lett volna – már ha igaz lenne bármi abból, hogy a felvételen súlyos állítások vannak. (Pedig a fenét. Abból mindössze annyi derül ki, hogy valakik szerettek volna kihúzatni egy-két nevet ügyészségi iratokból – ha történt ilyen, az elítélendő –, ám nem sikerült, mivel az ügyészség független. Így mostantól azt sem szajkózhatja senki, hogy Polt Péter kézivezérli az ügyészséget.) 

De Magyar Péter nem állt elő a felvétellel, hanem még egy évig zsarolta a feleségét. Ami bűncselekmény. S ha olyan csodálatos figura ez a Péter, akkor a felvétel elkészülte után miért nem lépett ki a NER-ből? Miért markolta föl továbbra is a havi nettó négy és fél milliót ez a Grál-lovag? (Amely álomállásokat egyébként azoknak köszönheti, akiket most éppen hátba szúr.) 

Fölteszem, ha Sztálin előmászna a kriptából, és Orbán bukását ígérné, a Magyar-hívek őt is éltetni kezdenék. Bárki, csak Orbán ne. Szállja meg az országot a NATO, csak Orbán ne. Ne legyen olimpia, hogy Orbán ne örüljön. És így tovább. Ez egy beszűkült, degenerált tudatállapot, amely orvosért, pszichiáterért kiált. Nem csoda, hogy odavannak Magyar Péterért. Hasonló a hasonlónak örül.

Tán egyszer majd azt is megtudjuk, ki szervez a háttérből, ki fizeti a színpadot, ki babrál a Facebook- és YouTube-algoritmusokkal, hogy lassan már Pakisztánban is Magyar Péter böfögéseit olvashatják. (Miközben az összes jobboldali médiumot virtuális gulágba zárták Zuckerbergék.) 

Magyar Péter politikai hullája még mozog, beszél, fenyeget, újabb tüntetést szervez. Ám a nemzeti oldalra veszélyt többé már nem jelent. A sorok itt összezártak. Ha Kennedy gyilkosát leplezné le a következő titkos hangfelvétel, bigott hívein kívül akkor sem hinne neki senki. Ő egy beteg ember, aki a feleségével kegyetlenkedett, tönkretette a családját. Magyar Péter immár a baloldal kolonca.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.