Portik rettegett a kormányváltástól

A leszámolásos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott Portik Tamás tartott a 2010-es kormányváltástól.

WA
2012. 12. 11. 3:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn már a Népszabadság is igyekezett árnyalni szombaton megjelent információit, és Portik Tamás környezetére hivatkozva közölte, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfinak semmi szüksége nem lett volna az egyik vezető MSZP-s politikushoz közel álló Vajtó Lajos közvetítésére, ha korrupt rendőrökről akart volna információt adni a titkosszolgálatoknak. Portik még az „olajos” időkből több magas rangú volt titkosszolgálati vezetővel is szinte napi kapcsolatban állt, köztük olyanokkal is, akiknek nem okozott volna gondot az információk továbbítása közvetlenül Laborc Sándorhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) akkori első emberéhez vagy bárki máshoz.

A szocialistákhoz közel álló napilap hétfőn egyébként terjedelmes cikkben taglalta, hogy mennyire bevett gyakorlat az alvilág és a rendvédelem együttműködése. A Népszabadság csupán egyetlen apróságról nem tesz említést. Nevezetesen arról, hogy a titkosszolgálatokat nem lehet pártpolitikai célokra felhasználni, így számos kérdést vet fel, hogy a Gyurcsány-kormány kémelhárításának vezetője és Portik Tamás találkozóin fideszes politikusokról beszélgetett. A rendhagyó egyeztetésekről hangfelvétel készült, így az ott elhangzott állításokat le lehet ugyan tagadni, de sok értelme nincsen.

A lap kormányzati forrása hangsúlyozta, a Gyurcsány-féle csapat szövetkezett az alvilág egyes szereplőivel, és ennek bizonyítására idővel sor fog kerülni. Abból, hogy Portik Tamás részéről Vajtó Lajos szervezte a találkozót, arra lehet következtetni, hogy a két férfi bizalmas viszonyt tartott fenn.

Emlékezetes, a Magyar Nemzet cikksorozatban számolt be arról, hogy Laborc és Portik egy budai nyilvános helyen két alkalommal is megbeszélést folytatott. Laborc az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt a rendhagyó egyeztetésekkel összefüggésben megpróbált mindent tagadni. A találkozókról azonban hangfelvétel készült, amely az Alkotmányvédelmi Hivatal (a Nemzetbiztonsági Hivatal jogutódja) rendelkezésére áll, így Laborc lényegében lebukott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.