időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Az MSZP elkezdett udvarolni Jávoréknak is

GB
2013.02.21. 18:32

Az MSZP levélben kéri fel a Párbeszéd Magyarországért pártot, hogy vegyen részt az ellenzéki egyeztetésben.

Az ellenzéki egyeztetéseket az MSZP hívta össze az úgynevezett demokratikus ellenzéki pártokkal – az LMP ezeken a megbeszéléseken nem vesz részt. A kezdeményezést Mesterházy november végén jelentette be. A tárgyalások szakpolitikai egyeztetésekkel kezdődtek, a felek szerint év végére közös jelölteket és listát állíthatnak.

Mesterházy Attila csütörtökön azt mondta: az új párt bevonásával összefüggésben szeretnék újra megkérni az LMP-t, illetve az Együtt 2014 mozgalmat, hogy gondolják át eddigi álláspontjukat, és üljenek le a tárgyalóasztalhoz, ne csak a közjogi, hanem a gazdaságpolitikához és a szociális válsághoz kötődő témakörökben is. Az MSZP minden demokratikus ellenzéki párt, mozgalom, vagy szervezet rendezvényén ott lesz március 15-én, függetlenül attól, hogy demonstrációt vagy ünnepséget tartanak – tette hozzá.

A párt elnöke úgy fogalmazott, hogy a korszakváltást szolgáló jó kormányzást „nemcsak utcai demonstrációkkal lehet szolgálni”, hanem azzal, hogy közösen alakítanak ki egy programot, amely biztosítja Magyarország kilábalását a válságból.

Kiszelly Zoltán szerint a mostani ellenzéki egyeztetéseken egyértelműen a korábbi MSZP–SZDSZ-es érdekcsoportok közötti újraelosztási küzdelemről van szó. Gyömöre Máté úgy látja, nem teljesen ez a helyzet, de az tény, hogy mindegyik politikai erő a baloldali térfélről érkezett.

Ismert, keddi évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc is választási szövetséget szorgalmazott a „demokratikus ellenzék” számára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.