Nehéz döntés előtt a Tesco dolgozói

Vagy elfogadják a felajánlott új munkahelyet, vagy végkielégítéssel és egyéb juttatásokkal távoznak.

VZ
2015. 01. 27. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Várhatóan sokan elfogadják majd az új munkahelyet. Vélhetően a hosszabb munkaviszonnyal rendelkező, elsősorban közép- és felső vezetők voksolhatnak a távozásra, hiszen ők többhavi fizetésükhöz juthatnak hozzá, illetve azok, akiknek túl sokat kellene utazni az új munkahelyükre” – mondta a Világgazdaságnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, miután a szövetség hétfőn is egyeztetett a Tescóval. Az elnök megismételte: a több mint 570 ember – köztük 120 vezető – többsége el fog tudni helyezkedni.

Az érintett 13 áruház saját tulajdonban van – tudta meg a lap a Tesco sajtóosztályától. Mind az értékesítés, mind a lebontás, mind az újbóli bérbeadás lehetőségét figyelembe veszik. Felvették a kapcsolatot a bérlőkkel (ez nyolc áruházat érint), és tárgyalásokat folytatnak a meglévő szerződések további sorsáról.

A KASZ szerint továbbra sincs jele, hogy a mintegy 57 ezer embert foglalkoztató hét multinacionális nagyvállalat további elbocsátásokra készülne a vasárnapi zárva tartás bevezetése miatt, három cég – a Penny Market, a Tesco és a Spar – vezetője egyenesen esküt tett a tárgyalások során, hogy nem lesznek újabb elbocsátások – írja az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.