Ákos eltűnik egy időre

Az énekes nem ad interjút, befejezte a turnét, és hosszabb szabadságra ment.

MNO
2015. 12. 19. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A menedzsment elmondása alapján Ákos addig semmiképp sem szeretné kommentálni az eseményeket, amíg hosszabb pihenőjét tölti.

Ismert, az énekes egy tévéműsorban azt mondta: a nők dolga nem az, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, hanem hogy „beteljesítsék a női princípiumot”.

Az őt szponzoráló Magyar Telekom ezt követően megszüntette kapcsolatát Ákossal, mire válaszul az összes minisztérium felmondta a céggel kötött mobilinternet-előfizetéseit. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője ezt azzal magyarázta, hogy a kormány  szimbolikus lépést tett, így kívánták minden magyar polgár nevében jelezni, hogy nem lehet bármit megtenni, egy ilyen intézkedést annak meghozatala előtt alaposan végig kell gondolni. Szerinte a Telekom megsértette az Alaptörvényt, amely világosan kimondja: Magyarországon szólás- és véleménynyilvánítási szabadság van.

Az üggyel kapcsolatban azóta Orbán Viktor kormányfő is megszólalt, szerinte érdektelen, hogy ki az alkotó, a szerződő fél, a kormánynak kötelessége lehetővé tenni, hogy akkor is elmondhassa a véleményét, ha azzal valaki nem ért egyet. „Ez szólásszabadság kérdése” – tette hozzá.

Kiderült egyébként az is, vélhetően egy olyan keretszerződés felmondását jelentette be a kormány, mely december 31-én amúgy is lejárna, és valószínűleg már nincs is elég idő annak megszüntetésére.

Határozott és szokatlan lépésnek nevezte a Telekom volt vezérizgatója, hogy a cég felbontotta a szponzorációs szerződését Ákossal. Straub Elek az ATV Szabad szemmel című műsorában azt mondta: a lépésről a magyarországi leánycég, nem a németországi Telekom döntött. A vállalat volt vezetője ugyanakkor úgy látja: a Telekom jogszerűen járt el, mivel a szponzoráltnak olyan értékeket kell képviselnie, amelyeket a szponzor fontosnak tart.

„Csak akkor lehet ilyen döntést meghozni egy vállalatnak, ha a szerződés alapján jogszerű. Hogyha nem jogszerű, és nincs benne a szerződésben bizonyos kötelem, amelyet adott esetben, azt kell hinnünk, megszegett a szponzorált fél, akkor természetesen nem lehet felmondani egy ilyen szerződést. De ha megszegte, akkor annak semmiféle politikai tartalma nincs” – szögezte le Straub Elek, a Telekom volt vezérigazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.