Vona Gábor: Ez a rendszer egy politikai tébolyda

A Jobbik elnöke szerint 65-70 százalék körüli részvételi aránynál realitássá válhat a kormányváltás.

Katona Mariann
2018. 03. 07. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi rendszer egy politikai tébolyda, a kommunikációja egybitessé vált, a színvonala lezüllött, pedig a valóságban összetett és komplex problémák vannak – erről beszélt Vona Gábor a Jobbik által a fővárosban szervezett ma esti értelmiségi találkozón. – Őrülten nehéz XXI. század vár ránk, a mostani szintet nem engedhetjük meg, erről is dönt az ország április 8-án – mondta az ellenzéki politikus.

A Jobbik vezetője – akit már egyenesen miniszterelnökként konferáltak fel – a biztonság, konkrétan a bevándorlás témájával kezdte. Felvetette azt a kérdést, vajon mi lesz, ha a dzsihádisták azt szeretnék, hogy Kelet-Európában is féljenek, vajon melyik országot választják célpontként.

– Orbán Viktor jelen pillanatban a tűzzel játszik – összegezte, veszélyesnek nevezve, hogy a kormány „felteszi Magyarországot a terrorizmus térképére”.

A migráció kapcsán kitért arra is, hogy a bevándorlás jelen pillanatban úgy tűnik, mint egy „muszlim-keresztény konfliktus”, pedig ha Afrikából indulnának el akár tízmilliók, akkor már keresztényekkel találná magát szembe Európa. Vona Gábor szerint azonban onnan érkező tömegeket sem szabad befogadni, a nemzetközi közösség anyagi hozzájárulásával, de egy afrikai konfliktust Afrikán belül kell megoldani.

A korrupcióra is kitért, azt az eddig nem igazán boncolgatott kérdést elővéve, hogy a magyar társadalom egyáltalán elutasítja-e a korrupciót, és ha igen, akkor ennek mi az oka. – A büntetés, vagy az, hogy ez ciki? – kérdezte, szkeptikussága mellett mégis utóbbiban bízva.

Az oktatásra is hosszú perceket áldozott. Vona Gábor szerint ugyanis beléptünk egy olyan korszakba, a digitalizáció korszakába, ami már egészen más módszereket követel.

A gyerekeknek szerinte örömet kell adni, hogy motiváltak legyenek, így pedig a teljesítmény is meglegyen.

Egy magyartanár ötletét méltatta, aki játékos formában tanítaná a gyerekeket, mert a pártelnök a saját fián is azt látja, hogy így rendkívül motivált lesz.

Szóba hozta a miniszterelnököt az elvándorlás kapcsán is. Vona Gábor szerint ugyanis nem az a választás tétje, hogy bevándorlóország leszünk-e, hanem hogy kivándorlóországgá fogunk-e válni. Itt kitért arra is, hogy vannak olyan magyarok, akik már biztosan nem fognak hazajönni, az országnak pedig az lenne a feladata, hogy erősítse bennük, hogyan lehet máshol magyarként élni.

A Jobbik elnöke már az elején leszögezte, szándékosan nem a kampányt állította ezúttal középpontba. Ám azt azért kifejtette, hogy

a kormányváltás kulcsát az jelenti, hányan mennek el szavazni,

szerinte 65-70 százalék körüli részvételnél válhat realitássá a kormányváltás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.