Ha a baloldalon múlna, ma nem telne meg szurkolókkal a Puskás Aréna

Öt év után újra futball-lázban ég az ország, ma este újra Európa-bajnokságon lép pályára a magyar futball válogatott, az élményt megfejelve, mindezt hazai pályán, magyar nézők előtt tehetik az új Puskás Arénában. A szenzációs sportdiplomáciai siker ellenére a baloldal folyamatosan a magyar labdarúgásért tett kormányzati törekvéseket támadja, sőt többszörösen ígéretet tettek arra, ha ők kerülnek kormányra, kivonják az állam szerepét a profi sportból és elvonják a sikerhez vezető forrásokat.

2021. 06. 15. 7:14
null
Öt éve tízezrek vonultak Budapest utcáira ünnepelve a magyar csapat sikereit. Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatalmas siker Magyarország számára, hogy egymás után kétszer is kijutott a magyar válogatott az Eb-re, míg azt megelőzően harminc évig ez egyszer sem sikerült. Szoros kapcsolat van e siker és a kormány sportpolitikája között, amely egy átfogó stratégiát jelent: a tömegsport támogatása vagy például a mindennapos iskolai testnevelés bevezetése mellett a versenysport erősítése is kiemelt szerepet kapott – mondta el a Magyar Nemzetnek Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint nem véletlen, hogy örömmámorban úszik több millió magyar szurkoló, akik ma este hazai pályán láthatják a nemzeti tizenegyet gyepre lépni a labdarúgó Európa-bajnokságon. Erre az élményre ugyanis még nem volt példa a magyar futballtörténelemben.

– Már egy évtizede tartó sportpolitikának az eredménye, hogy egyre eredményesebb a magyar fociválogatott is, ami nemcsak sportsikereket jelent, hanem hozzájárul a nemzeti identitás erősödéséhez is. Az ünneplő tömegek látványa Budapest utcáin az előző foci Eb meccseit követően minden magyart büszkeséggel töltött el, nagyon sokan ennek hatására döbbentek rá arra, hogy milyen nagy dolog egy nemzethez és egy közösséghez tartozni. Nem meglepő, hogy

a baloldali politikusok éppen emiatt a nemzeti identitáserősítő szerep miatt támadják a sportberuházásokat, hiszen ez az ő globalista, a nemzetállamok lebontását célul kitűző szemléletükbe nem illeszthető be

– indokolt Deák Dániel, aki hozzátette: a jelek szerint azonban az eredmények a magyar kormányt igazolják, ami amellett, hogy a kormányoldal társadalmi megítélésének további javulását eredményezheti, a magyarságtudat és a nemzeti identitás erősödését hozhatja magával.

Öt éve tízezrek vonultak Budapest utcáira ünnepelve a magyar csapat sikereit
Fotó: Bach Máté

Ezért nem is meglepő Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy nem vett részt az új Puskás Aréna másfél évvel ezelőtti megnyitóján. Mint azt megírtuk: Karácsony 2019-ben, önkormányzati kampányának megnyitóján arról beszélt, hogy ha ő lesz Budapest főpolgármestere, nem lehet a fővárosban stadiont építeni addig, ameddig nincs a város minden kerületében CT. Ami azért is érdekes, mert már akkor több CT-berendezés volt Budapesten, mint fővárosi kerület.

Karácsony élen jár a nemzetközi sportesemények megfúrásában is, ugyanis a kormány csak a főpolgármester követeléseit teljesítve tudta útjára indítani az atlétikai stadion építését, amit Karácsony azóta is fegyverként használ a kormány ellen.

Mindemellett január végén Karácsony olimpiaellenes felhangokat is megejtett, „lopakodó olimpiai program” megvalósításáról, újratöltött olimpiai vágyálomról adatott ki közleményt, amelyből kiolvasható, hogy a főpolgármester negatív kontextusba állítja a budapesti olimpia lehetséges rendezését. A főpolgármesteren kívül a teljes baloldal kedvenc kampánytémája a futball és annak a jövőbeli kivéreztetése.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a napokban nyomatékosította, ha ő kerül kormányzati pozícióba, véget vet a futball és a versenysport állami támogatásának. Hasonlóan gondolkodik a budapesti olimpiai álmok elkaszálója, Fekete-Győr-András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje is, aki magyar futballmezt húzva hosszasan sorolta, hogy miként vezetné ki az államot a labdarúgásból, többek közt elzárná a taopénzek útját a sport elől.

Fekete-Győr egy másik nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Emlékezzünk csak vissza, micsoda összegeket költött a kormány a Puskás Ferenc Stadion felépítésére. Kórházak közben nem épültek, a régieket nem újították fel. Most mihez kezdünk a Puskás Stadionnal? Eddig sem volt rá szükség, de a járvány végképp feleslegessé tette.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.