Márki-Zay feláldozná az országot

„Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem” – nyilatkozta korábban Kész Zoltán, Márki-Zay Péter jobbkeze. – Egyértelmű, hogy a magyarországi baloldal a globalizmus nyertesei­nek érdekeit képviseli – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

2021. 12. 14. 5:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő nyilatkozatokat tett nemrégiben Márki-Zay Péter, a balliberális összefogás jelöltje a minimálbérről. Idéztük a szavait, miszerint azt mondta: „Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért sem.” Ezt azóta megpróbálta megmagyarázni. Szerinte itt egy „nyelvtani kavalkádról” van szó. 

Kiemelte: az állam szerepét vissza kell szorítani. Később megismételte: „Én személy szerint közgazdászként nem tartom különösebben indokoltnak vagy szükségesnek a minimálbért”. Szerinte sok olyan ország működik, ahol a piac alakítja ki a béreket.

Innentől kezdve még világosabb, miszerint nem véletlen, hogy jobbkezének Kész Zoltánt tartja, aki Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországért Mozgalmának elnökségi tagja. Kész Zoltán szintén megjárta az Egyesült Államokat, politikai kinyilatkoztatásai pedig hűen tükrözik a baloldali szövetség kormányfőjelöltjének gondolkodását. Több vitatott kijelentése volt már korábban is, ilyen volt a többi között a következő: „Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő.”

Ez a megnyilatkozás nem különbözik attól az elképzeléstől, amely megszüntetné a minimálbér intézményét Magyarországon. A minimálbér a garancia arra, hogy egyes munkáltatók ne éhbérért foglalkoztassák a legkiszolgáltatottabb réteget. Ráadásul ez a kötelezettség számos szociális juttatás értéknövekedésében játszik közre.

– Kész Zoltán és Márki-Zay Péter gondolkodása teljes mértékben liberális. A minimális államban hisznek, ez tipikusan jellemző az Amerikai Egyesült Államokra. Nem véletlen, hogy mindketten a tengerentúlon „építkeztek” – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Jelezte:

ebből világosan látszik, hogy ők a globalizmus nyerteseinek érdekeit képviselik. Azokét, akik jól járnak a mostani válsággal is gyengített gazdasági helyzettel. Annak ellenére képviselik ezt az álláspontot, hogy mindennek az emberek többsége a vesztese.

– Karácsony Gergely főpolgármester, bukott miniszterelnök-jelölt hiába próbál életet lehelni a 99 százalék mozgalmába, itt pont az ellenkezőjéről van szó. Ezt a mozgalmat is Amerikából másolták le, de igazából Márki-Zay Péterék a felső egy százalék érdekében politizálnak – magyarázta a szakértő. 

Ezeket a nyilatkozatokat hallva legfeljebb azt mondhatjuk, hogy annyiban őszinték, hogy elmondják: Soros Györgynek, a spekulánsoknak, a multinacionális cégeknek kívánnak kedvezni – emelte ki Kiszelly Zoltán. 

– Ezért mondják azt, hogy az üzemanyagárak meghatározásához nem kell „szociális komponens” és nem kell rezsicsökkentés sem. Azért képviselik ezt, mert ezt követelik a nemzetközi multinacionális vállalatok – magyarázta a szakértő.

– Ezek a szavak, amelyek Márki-Zay Pétertől és Kész Zoltántól elhangzottak, ezek képviselik a gondolkodásmódjukat. Ezt igyekeznek eltakarni az Orbán Viktor ellen keltett gyűlölettel – emelte ki az elemző. – A baloldali összefogásnak Márki-Zay Péter lett a vezetője, akinek Kész Zoltán a bizalmasa. A bizonytalan szavazókért folyik a harc. 

A szavazótáboruk kemény magja inkább kifizeti a mostaninál ötször magasabb gázárat. De ezzel nem lehet a bizonytalanokat a baloldalhoz terelni. Márki-Zay és társai kibeszélnek, de nem különböznek a mögöttük álló erőktől. A választás tétje egyértelmű. Az ország megmarad az erősödés és a szuverenitás útján, vagy feláldozzuk a globális erők érdekeinek – tette hozzá a Századvég szakértője.

Borítókép: Kész Zoltán és Márki-Zay Péter (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.