Menczer Tamás a Momentumnak: Az önök álláspontja a magyar érdekkel ellentétes

A magyar állam háború utáni tárgyalási pozícióért aggódott napirend előtti felszólalásában a Momentum képviselője. Menczer Tamás külügyi államtitkár azt kérte a frissen parlamentbe jutott párttól, hogy a jövőben próbálják meg a magyar érdekeket képviselni.

2022. 05. 10. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önök véletlenül sem a magyar érdekeket képviselik, hanem azt nézik, hogy mások mit csinálnak, hozzájuk próbálnak idomulni

– jellemezte a Momentum hozzáállását mai napirend előtti felszólalásukra adott válaszában Menczer Tamás. A külügyminisztérium államtitkára szerint a frissen parlamentbe jutott párt álláspontja 

a magyar érdekkel ellentétes. 

Menczer Tamás felidézte, hogy korábban a Momentum Romániában román pártot támogatott a magyarral szemben, Szlovákiában pedig szlovák pártot a magyarral szemben. – A marosvásárhelyi magyar polgármesternek románul gratuláltak. Ha idegen érdekek képviseletéről beszélnek, először vizsgálják meg saját pártjukat – magyarázta a Momentum képviselőcsoportja nevében felszólaló Tompos Mártonnak. 

Az államtitkár leszögezte, hogy a háborúval kapcsolatban a kormánypártok álláspontja világos: 

Ebből ki kell maradnunk, sem katonát, sem fegyvereket nem küldünk.

Ezzel szemben megjegyezte, hogy a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin arról írt, hogy fegyvereket kellene küldeni Ukrajnába, ezt a véleményt pedig osztotta Fekete-Győr András frakcióvezető is. 

– Próbálják meg a magyar érdeket képviselni, itt vannak a parlamentben, lesz rá lehetőségük – látta el egy jó tanáccsal Tompos Mártonékat az államtitkár. 

Nem értik, mire kell a felhatalmazás

A momentumos politikus napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy nem érti, miért kér alkotmányos felhatalmazást a kormány arra, hogy gyorsan tudjon reagálni a háborús helyzetben. Tompos Márton szerint a közmédia, a Pesti TV, és a Pestisrácok weboldal a Fidesz képviselőinek irányítása alatt állnak, ezeken a felületeken pedig, mint mondta, 

nyerésre áll az orosz propaganda.

– Legyen béke, de ne legyen vészhelyzet. Ne küldjünk fegyvereket, rendben van, emiatt majd önök vállalják a felelősséget – érvelt Tompos, aki szerint 

a háború után a magyar kormány tárgyalási pozíciói azért fognak romlani, mert a médiájában Ukrajnát náci államként mutatja be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.