Pintér Sándor belügyminiszter fogadta a pedagóguskar vezetőjét

Az oktatás hatékonyabbá tételének érdekében javaslatcsomag kidolgozására kérte fel Pintér Sándor belügyminiszter a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnökét, Horváth Pétert a felek hétfői egyeztetésén. A pedagógus-szakszervezetekkel a nyáron is folytatódnak a tárgyalások.

Szabó Réka Zsuzsanna
2022. 06. 13. 21:03
PINTÉR Sándor
Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt kértük is, ez egy kapcsolatfelvétel volt a miniszterrel arról, hogyan és miként tud együttműködni a Nemzeti Pedagóguskar és a köznevelésért felelős minisztérium

– nyilatkozta lapunknak Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, hangsúlyozva, hogy az egyeztetés fő témái 

nem a pedagógushiány és a béremelés voltak, ahogy az a sajtóban korábban megjelent. 

Hozzátette: főként arról beszéltek, milyen számszerű adatokra, tényekre alapuló méréseket kellene végezni ahhoz, hogy kiderüljön, hol és mikor kell beavatkozni az oktatási folyamatokba. 

Pintér Sándor azt kérte, az NPK dolgozzon ki egy javaslatot arról, hogyan lehet az oktatást még hatékonyabbá tenni, hogy az iskolában töltött órák miként tudnak a legjobban hasznosulni, illetve hogyan lehet a tehetséges diákokat a leginkább felismerni és segíteni

– utalt a megbeszélésen elhangzottakra Horváth Péter, aki elmondta: azt kérte Pintér Sándortól, hogy a jövőben is rendszeresen találkozzanak, amire a belügyminiszter nyitott volt, de természetesen a közös munkát ezután is főként a Maruzsa Zoltán vezette köznevelésért felelős államtitkársággal, a Klebelsberg Központtal és az Oktatási Hivatallal folytatják majd. 

Az NPK elnöke szerint a béremelésekről a belügyminiszter kijelentette: nyáron is folytatják a tárgyalásokat a pedagógus-szakszervezetekkel.

A pedagógusok béremelése az Országgyűlés mai ülésén is szóba került, ahol Rétvári Bence miniszterhelyettes megerősítette, hogy miniszteri szinten tárgyalnak a pedagógusokkal. 

Elmondta, hogy Maruzsa Zoltán államtitkár a két legnagyobb pedagógus-szakszervezetet is fogadta már. – Volt, aki szakmai, volt, aki politikai alapon, de mindenki tárgyalt – árulta el Dúró Dórának adott válaszában a miniszterhelyettes. 

A Mi Hazánk képviselője azt kérte a kormánytól, hogy ne bízza a tanárok béremelésének ügyét brüsszeli bürokratákra, és emeljék a diplomásátlagbér szintjére a pedagógusfizetéseket. 

Borítókép: Pintér Sándor miniszteri meghallgatásán. Fotó: MTI/Kovács Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.