Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a dollárbaloldalt Amerikából pénzelték

Óriásplakátok, szórólapok és online hirdetések sokasága a bizonyíték arra, hogy a globális baloldali hálózat által Amerikában létrehozott Action for Democracy nevű szervezeten keresztül Márki-Zay Péter mozgalmának juttatott 1,8 milliárd forintot a baloldal választási kampányára fordíthatták. A pártok külföldi finanszírozása ugyanakkor törvénysértő, súlyosan sérti az ország szuverenitását. Az ügyben titkosszolgálati vizsgálat és rendőrségi nyomozás is zajlik – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 10. 13. 10:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb tények valószínűsítik, hogy a baloldal választási kampányát finanszírozták az Amerikából érkezett dollármilliókból. A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) juttatott csaknem kétmilliárd forintos támogatásról Márki-Zay Péter azt állította, hogy azzal nem a baloldal választási kampányát pénzelték, ami nehezen hihető.

A kampányanyagokon – óriásplakátokon, szórólapokon, digitális megjelenéseken, fórummeghívókon – az összes párt mellett a bukott kormányfőjelölt szervezetét is feltüntették.

Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a külföldről érkezett dollármilliók minden bizonnyal bekerültek a baloldal összesített kampánykasszájába.

Tordai Bence plakátja az összes párt és Márki-Zay szervezete nevével. Fotó: Facebook/Tordai Bence

Az eddig sem volt kérdés, hiszen maga Márki-Zay Péter mondta el a nyilvánosság előtt, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom összesen 1,8 milliárd forintot kapott az Egyesült Államokból, konkrétan az Action for Demokracy nevű szervezettől. Az Action for Demokracy vezetője az a Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadójaként már a 2019 őszétől a Városháza alkalmazottja és hosszú évek óta a globális baloldali hálózat egyik kulcsembere: ahol megjelenik, oda előbb-utóbb megérkezik Soros György pénze is. Korábban beszámoltunk arról is, hogy az AD az előválasztás idején százmilliókat költő, szintén ismeretlen adományozók által pénzelt 99 Mozgalmat is támogatottjai közé sorolta. Amikor azonban nemrégiben a magyar sajtóban téma lett az Action for Democracy és Karácsony Gergely mozgalma közötti pénzügyi kapcsolat, 

az amerikai szervezet megváltoztatta honlapját, és levette az általa támogatott csoportok listájáról az átláthatatlan finanszírozású egyesületet.

Fotó: Baon

Érdemes felidézni Korányi Dávid korábbi nyilatkozatát, amelyben elismerte, hogy a magyarországi választás inspirálta az Action for Democracy megalakítását, a működésük kapcsán pedig hangsúlyozta:

A demokratikus erőket próbáljuk erősíteni csatatérállamok, köztük Magyarország választásain.

Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy az Egyesült Államokból máig ismeretlen adományozók jelentős pénzösszegekkel is igyekeztek befolyásolni a magyar politikai életet, az országgyűlési választások kimenetelét.

Visszatérve a kampányanyagokra, március 20-án az RTL Klub online portálja adott hírt arról, hogy „a külföldi szavazókra is rárepül az ellenzék” (a képet a közös baloldali kampánystábtól kapták).

A fotókkal illusztrált cikk szerint a londoni King’s Cross állomáson és a Borough High Streeten is megjelentek óriásplakátok, amelyeken Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet népszerűsítették. A plakátokon jól látható a baloldali pártok mellett az MMM logója is, ami a közös kampányköltést igazolja. Egy másik hirdetés a józsefvárosi újságban jelent meg az összellenzék egyéni képviselőjelöltjének, Jámbor Andrásnak a fotójával, és szintén jól látható a pártok mellett Márki-Zay Péter mozgalmának szimbóluma.

Fotó: Józsefváros Újság

Hasonló plakátok tűntek fel az ország többi részén is, például Szegeden, Egerben, Kecskeméten, Szombathelyen és a főváros választókerületeiben is a baloldali pártok és az MMM közös kampányhirdetéseinek bizonyítékaként. A képviselőjelöltek és a miniszterelnök-jelölt Facebookra szánt digitális grafikai elemein is együtt szerepelt a pártok és az MMM logója országszerte.

Ezek fényében leginkább az tűnik valószínűnek, hogy a dollárbaloldalt, annak képviselőjelöltjeit a Soros-világ egyik hazai kijáróembere, Korányi Dávid által alapított amerikai szervezeten, az Action for Demokracyn keresztül eddig ismeretlen külföldi személyek 1,8 milliárd forinttal támogatták a választási kampányban. Ám a magyar törvények nem teszik lehetővé pártok külföldi finanszírozását, hiszen ez az ország függetlenségének súlyos megsértését eredményezheti.

Az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik, és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elrendelte a titkosszolgálati vizsgálatot is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: óriásplakát külföldön (Fotó: RTL.hu/Egységben Magyarországért Sajtóosztály)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.