időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Kondor Katalin: Sosem szeretett a kommunista brancs

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner.hu
2022.10.06. 08:53 2022.10.06. 09:15
Kondor Katalin: Sosem szeretett a kommunista brancs

„A normális embereknek semmi baja nincs a melegekkel, az abnormalitással viszont van. Azzal, amikor rád akarják kényszeríteni a nézeteiket” – mondta a Mandinernek adott interjúban Kondor Katalin, aki évtizedeken át rádiózott, és A Hét című politikai magazinműsort vezette a Magyar Televízióban.

A debreceni születésű rádiós és televíziós újságíró leszögezte, hogy református családba született, ami erős tartást, kiváló alapokat és önállóságot is adott neki. Rádiós pályafutását 1972-ben kezdte a Magyar Rádióban. 

A Mandiner felidézte, hogy a hetvenes években  nem lehetett egyszerű rádiózni. Arra a kérdésre, hogy cenzúrázták-e az anyagait, Kondor Katalin így válaszolt:

Sokszor próbáltak belém kötni, háttérbe szorítani a sötét múltú emberek, de valahogy – nem könnyen – túléltem. Sosem szeretett a kommunista brancs engem.

Az egykori műsorvezető szerint akkor támadták igazán, amikor 2001-ben megválasztották a Magyar Rádió elnökének. Felidézte, amikor a Népszava ügynökként cikkezett róla. 

„Tudtam, ha százszor száz évig élnek, akkor sem tudják bebizonyítani rólam ezt a képtelen állítást.” – tette hozzá Kondor Katalin, aki végül minden pert megnyert a „gyalázkodó” baloldali írásokkal szemben.

A hit és az értékrend mutat kiutat

Hazugság uralja a politikai, a gazdasági, a társadalmi életet. Csak a hit és az erkölcs lehet az, amely átsegíthet minket az anyagi és morális válságon – ez a konklúziója a hét végén lezajlott konferenciának, ahol többek között Tarlós István, Kondor Katal

A Hét című politikai magazinműsor egykori műsorvezetője éveken át készítette a rádióban Orbán-interjúkat is. Kondor Katalin, így nyilatkozott a miniszterelnökről

Egy normális, éles eszű és remek humorérzékkel megáldott embert ismertem meg benne.

– tette hozzá a Magyar Rádió korábbi elnöke, aki a felkészültség kapcsán kiemelte Csurka István, Lovas István, Chrudinák Alajos tehetségét is.

Kondor Katalin a Mandinernek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a Lovas Társaság tagjaival elhatározták, hogy megpróbálják ápolni az emléküket. Véleménye szerint feltétlen meg kellene őket ismertetni a mai emberekkel is. 

„Itt van például Lovas István. Látnoki képességekkel és hihetetlen újságírói műveltséggel rendelkezett. Tizenegy könyvet írt, s bármennyiszer újraolvasom őket, rá kell döbbennem, milyen logikusan és a tényeket figyelembe véve gondolkozott, s mindenben igaza lett.”

Hozzátette, hogy „ugyanez igaz Csurka Istvánra, akit még ma is támadnak a baloldalon, pedig megdöbbentő látnoki képességgel tárta elénk a jövőt.” 

A Mandiner felidézte, hogy Lovashoz vagy éppen Csurkához hasonlóan Kondor Katalin is élesen szokott fogalmazni, például az LMBTQ-akciókkal kapcsolatban is.

A rádiós és televíziós újságíró kifejtette, hogy saját bevallása szerint a „nyomukba sem jöhet”, viszont azzal egyetért, hogy a gendertémát illetően szándékosan fokozzák az őrületet. 

„A normális embereknek semmi baja nincs a melegekkel, az abnormalitással viszont van. Azzal, amikor rád akarják kényszeríteni a nézeteiket.”

– emelte ki az interjúban Kondor Katalin.

Hozzátette, hogy egyetért azzal, hogy nem szabad méltatlan módon bántani senkit, ugyanakkor „rendkívüli módon irritálja”, amikor  a szexuális kisebbségeket politikai provokációra használják fel.

Az eredeti teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Kondor Katalin (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.