A szankciókat éltette a pesterzsébeti képviselő

A világ felkészült a gázfogyasztás visszaszorítására, a gázár változásán az látszik, hogy az euró­pai szankciók nem sújtották a fejlett országokat, hanem felívelő pályát adtak neki – magyarázta ­Csaszny Márton pesterzsébeti baloldali képviselő egy testületi ülésen. Mint ismeretes, Csaszny korábban a helyi MSZP-frakció tagja volt. Lapunk úgy tudja, a volt szocialista képviselő egy jó ideje már a DK elképzeléseivel szimpatizál.

Munkatársunktól
2022. 11. 08. 6:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szankciók nem sújtották a fejlett világot, hanem pont egy felívelő pályát adtak neki. Magyarországnak is feladata lenne szívvel-lélekkel támogatni ezeket a szankciókat

– így fogalmazott Csaszny Márton, Pesterzsébet volt MSZP-s képviselője, aki értesüléseink szerint mostanában inkább a DK-val ért egyet a testületi üléseken.

Csaszny állítása szerint nemcsak az Európai Unió él szankciókkal, hanem más fejlett demokráciák is, elítélve azokat az országokat, amelyek szerinte csatlósként támogatják Oroszországot.

Mint elmondta, a fejlett világ lassan felkészül az energiaárak letörésére, ez – a képviselő véleménye szerint – a gázárváltozásból látszik, ugyanis „míg szeptemberben még pár százalékkal fölötte volt a tavaly szeptemberinek, októberben már húsz százalékkal olcsóbb a tőzsdei gázár, mint 2021 októberében volt”.

Annyira felkészült a világ a gázfogyasztás visszaszorítására, hogy az Egyesült Államokban a gáztermelőknek ma fizetni kell azért, hogy betáplálhassák a gáztermelésüket a hálózatba – fejtegette a képviselő, majd elmagyarázta, a szankciók nem sújtották a fejlett világot, hanem pont egy felívelő pályát adtak neki. Magyarországnak is feladata lenne szívvel-lélekkel támogatni ezeket a szankciókat – tette hozzá.

Mint azt lapunk korábban megírta, Csaszny Márton még nyáron jelentette be, hogy elhagyja a baloldali bástyaként elkönyvelt Pesterzsébeten az MSZP frakcióját: ezzel tovább olvadt a szocialista párti képviselők létszáma a fővárosban.

Lapunk értesülései szerint Csaszny azért döntött a kilépése mellett, mert kibékíthetetlen ellentétek alakultak ki közte és frakciótársai között. Információink szerint Csaszny Márton továbbra is a párt tagja maradt, azonban nem a frakció tagjaként folytatja a munkát.

A Magyar Nemzet telefonon is megkereste a képviselőt, aki elmondta, az értesülések nem pontosak, ő ugyanis – mint fogalmazott – csak szünetelteti frakciótagságát, ennek pontos okairól azonban nem volt hajlandó nyilatkozni lapunknak. Információink szerint a pesterzsébeti MSZP bomlásának a hátterében a Demokratikus Koa­líció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc állhat, ugyanis a kilépett MSZP-s képviselő az elmúlt időszakban nyíltan a DK elképzeléseivel szimpatizált. Beszédes tény, hogy Csaszny külső támogatásával pedig a DK többségbe kerülhet a képviselő-testületben.

Borítókép: Csaszny Márton (Fotó: Pesterzsébet önkormányzatának oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.