Az igazság órája: Volt még szó egyáltalán a pedagógusokról a pedagógustüntetéseken?

Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és Koskovics Zoltán geopolitikai elemző a Karc FM és a jogi elemzőintézet közös műsorában azt járták körül, hogyan repült rá a tanártüntetésekre a baloldali ellenzék és a Soros-hálózat, valamint a nyugat-európai baloldaliak és zöldek miként fűtik újabb és újabb fegyverszállításokkal az ukrán háborút.

Forrás: Karc FM2022. 11. 03. 11:30
null
20220902 budapest Tanévnyitó diáktüntetés a tanárokért fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Saját témájuk nincsen, saját közönségük nincsen” – mondta a baloldali ellenzékről a pedagógustüntetések kapcsán Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője, a Karc FM és a jogi elemzőintézet közös műsorában, majd hozzátette, a baloldali politikusok azért telepszenek rá a tüntetésekre, mert „nincs innováció, fantázia és politikai tehetség a baloldalon.” 

Nagy kár, hogy igazatok van, és a tüntetésen valóban nem esett sok szó a tanárok jogos követeléseiről, mert tényleg szükség van a pedagógusok béremelésére 

– fogalmazott Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. 

Koskovics ezt azzal egészítette ki, hogy a teljes nyugati világban szükség lenne a közoktatás újragondolására, köztük az Egyesült Államokban is. 

„Pontosan azok a baloldali-progresszív erők telepedtek rá az amerikai általános iskolai, gimnáziumi közoktatási rendszerre, amelyek idehaza próbálnak rátelepedni a pedagógusokra”. 

„Ez egy puha manőver, hogy a társadalompolitikát a közoktatáson, a popkultúrán keresztül terjesztik” – reflektál Pindroch Tamás, aki szerint ez veszélyes jelenség. 

„Ha konzervatív szemszögből ránézünk egy chicagói gimnázium második osztályára, akkor azt fogjuk észrevenni, hogy ott megy a genderérzékenyítés, a kritikai rasszelmélet, amely a saját amerikai történelmükkel állítja szembe a diákokat, hogy megvessék a saját történelmüket” – reflektált Koskovics. 

„Azonnali leszerelés és világbéke, ezt hirdették korábban Európa-szerte a baloldali és zöldpártok, de most önmagukkal szembefordulva még több fegyvert és még több katonát követelnek az ukrajnai húsdarálóba. Hol vannak most a balos békegalambok?” – vetette fel Az igazság órájának következő témáját a szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. 

„Nagyot fordult a világ, jelenleg valóban a balos és zöldpártok követelik a fegyverszállításokat, a tegnap galambjaiból a ma háborús héjái lettek, mert egy háborús konfliktust úgy lehet elnyújtani, ha pénzt és fegyvert öntenek bele. Megdöbbentő ez a változás” – fogalmazott Koskovics Zoltán az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. 

„Most éppen ez lett az új woke-ügy, amit támogatni kell” – mondta az elemző. 

„Vajon lecserélték a jelszót, ne szeretkezz, hanem háborúzz?” – kérdezte a vendégeket a műsorvezető.

Az október 26-i adást itt hallgathatják meg:

Borítókép: tanévnyitó diáktüntetés a tanárokért (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.