Koreai–magyar teológiai fórum Komáromban

A konferenciák célja a koreai és a magyar református egyház és teológia megismertetése.

Munkatársunktól
2022. 11. 03. 8:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Hun-Han Teológiai Fórumot. Az egyhetes találkozó olyan konferenciasorozat (Ázsiában és Európában a Kárpát-medencében), amely 2015-ben indult útjára Debrecenből. Most a Selye János Egyetem Teológiai Kara biztosított helyet a koreai–magyar református párbeszédnek. A konferencia fő szervezője Kovács Ábrahám professzor, aki 2017-ben a reformáció 500 évében egyfajta kulturális nagyköveti szerepet is kapott a magyar állam felkérése alapján.

A konferenciák célja – a közösségi érzés megélésén túl – a koreai és a magyar református egyház és teológia megismertetése, valamint a sajátos helyzetek, kérdések megvitatása. Ebben az évben a keresztyén sokszínűség volt a választott témakör, mindkét fél bemutathatta egyházaik működését és történetét, illetve saját teológiai értelmezésüket. Fontos szerepet töltöttek be azok a diskurzusok, amelyek segítik a részvevőket a konstruktív gondolkozásban és kutatásban. Szóba került a diakónia, az ökumenizmus, a keresztyén identitás, a bibliaértelmezés, az egyházkormányzat, a liturgia, az oktatás-nevelés és a missziós munka.

 

A jelenlévők betekintést nyerhettek a világ különböző részein élő reformátusság életébe. A hasonlóságok és a különbözőségek felfedezése, értelmezése minden alkalommal gyümölcsöző teológiai párbeszédnek adott helyet.

 

A teológiai fórum szervezői arra törekednek, hogy a jövőben is élénk kapcsolat maradjon fenn a koreai és a magyar református teológusok között, és a konferenciákon tárgyalt kérdések, eredmények minél szélesebb körben ismertek lehessenek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.