„El kell utasítanunk, hogy az emberi jogokat politikai eszközként használják”

Soha nem volt ennyire fontos, hogy az emberi jogok tartalmáról és értékéről szabadon, tabuk nélkül beszéljünk – hangzott el a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) XII. emberi jogi konferenciáján csütörtökön, amelyet Gócpontok és megoldások – Magyarország segít címmel rendeztek meg. Kovács Zoltán államtitkár elmondta, az emberi jogok végletes kiterjesztése mögött valójában azok megkérdőjelezése és felszámolása zajlik.

2022. 12. 08. 19:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Soha nem volt még olyan mértékben kipécézve és felhasználva az emberi jogok fogalma, mint napjainkban az utópista ideológiák, főként a woke által – mondta el Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Hangsúlyozta, az emberi jogok végletes kiterjesztése mögött valójában azok megkérdőjelezése és felszámolása zajlik. 

– Az emberi jogok és azok tartalmának, szabályozásának újradefiniálására van szükség és el kell utasítanunk, hogy politikai eszközként használják fel őket – mondta az államtitkár. Hozzátette, Magyarország az európai civilizáció és az európai kontinens középpontjában van, mégis naponta kérdőjelezik meg, hogy megfelelünk-e bizonyos sztenderdeknek. 

Az emberi jogokról és szabályozásáról csakis a józan ész alapján lehet beszélni, leválogatva róla az utópisztikus elemeket – fejtette ki Kovács Zoltán. 

Az államtitkár elmondta, az unióban egyedülálló kezdeményezés a Hungary Helps, amelynek közvetlen kiváltó oka a 2015-ös migrációs válság volt. – Nyilvánvalóvá vált, hogy egy olyan, kontinensek közötti migrációs válsággal állunk szemben, aminek a kiváltó okai között rossz politikai döntések és háborúk, illetve különböző kisebbségi kérdések álltak – húzta alá az államtitkár. Elmondta, a kisebbségek megpróbálnak a helyszínen maradni, megtartva hitüket, közösségeiket, identitásukat és azáltal, hogy segítünk nekik helyben maradni, azoknak is segítünk, akik nem azért hagyják ott lakóhelyüket, mert a háború elűzte őket, hanem azért, mert új életet akarnak, új, európai feltételekkel. Ez egy menedzselhetetlen, kilátástalan folyamat, aminek a következményeit nap mint nap látjuk. A Hungary Helps azt a felfogást képviseli, hogy oda kell menni, ahol a baj van, nem a bajt elhozni. 

Az államtitkár szerint Nyugat-Európában nemcsak egyházellenesség, hanem keresztényellenesség zajlik, minden olyan dolgot próbálnak lebontani, aminek a természet rendjéhez köze van. Megszámolhatatlan társadalmi nemet kreálnak, intézményeket sajátítanak ki, a tradicionális intézményrendszerek felszámolása zajlik. Ilyen intézmény a házasság vagy a család intézménye. – Egy új vallást hoznak létre, amely bigott és zelóta, és semmit nem tisztel. Eltiporja azt, aminek a nevében fellép, az emberi jogok lábbal tiprása zajlik. Magyarországnak az a dolga, hogy józan ész alapján, a vallásokat és közösségeket tiszteletben tartva éljünk – mondta el az államtitkár.

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke arról beszélt, hogy az uniónak hatalmas szerepe lenne az emberi jogok védelmében, amely szerepet nem tölti be. – Bátornak kell lennünk és ki kell állni értékeink mellett – húzta alá a képviselő.

Az orosz–ukrán háború kapcsán csak Magyarország beszél a békéről, pedig csak a béke segíthetne a szemben álló feleken és Európa országain – fejtette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozva, hogy a kárpátaljai magyaroknak a mindennapi létükért kell küzdeniük, azért, hogy magyarok tudjanak maradni és élhessenek emberi jogaikkal. 

– Brüsszelnek le kéne szállnia a földre és az emberek valós problémáival foglalkoznia – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. 

Szilágyi Péter azt is elmondta, eddig már több mint harmincmilliárddal segítette hazánk a határon túliakat, és számos más módon is segítséget nyújtottunk, ez azonban nem kerül be az ukrán híradásokba, mert Ukrajna nagyon megszűri az ilyen jellegű híreket. A helyettes államtitkár utalt rá, hogy az ukránok a fehéroroszok után a magyarokat kedvelik a legkevésbé. 

Borítókép: Kerekasztal-beszélgetés a résztvevőkkel (Fotó: Kincses Krisztina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.