Hollik István figyelmeztetett, Magyarországnak milliárdokba kerülne a kötelező migránskvóta

Három dolgot említ a politikus, ami miatt veszélyes Magyarországra a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta.

Magyar Nemzet
Forrás: Hollik István Facebook-oldala2023. 06. 22. 11:56
HOLLIK István
Nagykanizsa, 2022. november 15. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Mondjunk nemet a szankciókra! címû országjáró sorozat fóruma elõtt tartott sajtótájékoztatón Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban 2022. november 15-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélyes Magyarországra a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta – írja Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán. 

A KDNP politikusa három dolgot emel ki, ami miatt veszélyes Magyarországra a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta. 

A bejegyzéshez csatolt videóban Hollik István úgy fogalmaz, 

Brüsszel megszerezte magának a kizárólagos jogot, hogy ő döntse el, mennyi bevándorlót osszanak szét a tagállamok között.

 A javaslatban egyelőre harmincezer szerepel, de Brüsszel leszögezte, ennél jóval többet osztanának el. A végleges keret tehát elérheti a százötvenezer főt is. 

Hollik István kiemelte, Brüsszel kötelezi az országokat, hogy hozzanak létre olyan telepeket, ahol el kell bírálni a bevándorlók kérelmeit. A kérdésre, hogy mennyi jutna Magyarországnak, Hollik István azt mondja, 

a harmincezerből 8511 bevándorlót tervezne ránk tolni Brüsszel. 

Kiemeli, ez a teljes uniós kapacitás huszonnyolc százaléka. Összehasonlításképp Görögországra csak 1035 jutna. Ráadásul, ha Brüsszel megemeli a szétosztandók számát százötvenezerre, abban az esetben negyvenkétezer bevándorlót helyeznének el Magyarországon – emlékeztet a politikus. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra is felhívja a figyelmet, amennyiben egy ország elutasítja a kötelező beengedést, akkor fejenként nyolcmillió forintos bírságot kell fizetnie. Az első körben Magyarországra szánt bevándorlók esetében az összeg több mint hatvannyolc milliárd forint büntetést jelentene. A százötvenezres keret esetében évente ez 336 milliárd forint. 

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.