Átadták az új egészségházat Budakeszin, negyven százalékkal bővül a kapacitás

A helyi szakrendelések bővülésével a Budakeszin és a térségben élők időt is nyernek, mivel nem kell Budapestre menniük, hogy igénybe vehessék az ellátórendszert. Budakeszin van elég orvos, és az új egészségház helyet biztosít ahhoz, hogy ők a betegek gyógyulását segíthessék – mondta Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője a Budakeszi Egészségügyi Központ új épületének az átadóünnepségén. Az új, kétszintes egészségház létrehozásához a kormány 311 millió forint támogatást biztosított.

2023. 09. 15. 15:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a Budakeszi Egészségügyi Központ új épületét, amely átlagosan negyven százalékkal növeli a helyi szakrendelési kapacitásokat, és kiszolgálja a Zsámbéki-medencében lévő települések lakosait. Az új egészségház építéséhez a kormány 311 millió forint támogatást nyújtott, a forrás magába foglalja a kivitelezést (300 millió forint) és az új berendezéseket (11 millió forint) is. 

Menczer Tamás megtekintette az új szakrendelőt Fotó: Budakeszi Hírmondó

 Budakeszin a 29 működő szakrendelés kapacitása negyven százalékkal nő, kialakítottak egy fizikoterápiás helyiséget és egy tornatermet is. 

– Ennek a beruházásnak a célja, hogy a környékbeli emberek időt nyerjenek, ne kelljen beutazni Budapestre, hanem már közelebb is jussanak színvonalas ellátáshoz. Ez az új épület a 29 Budakeszin működő szakrendelés kapacitását negyven százalékkal növeli és a várakozási időt majdnem ilyen arányban csökkenti – hangsúlyozta Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára Budakeszin.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a mai körülmények között nem könnyű előteremteni a forrásokat egy ilyen beruházáshoz. Az ukrajnai háború és a szankciók következtében tavaly mintegy 4000 milliárd forinttal nőtt az ország energiaszámlája, és mintegy ezermilliárd forintos az a nagyságrend, amelyet a háború és a szankciók miatt a kormánynak fejlesztések helyett energiaköltségekre kell fordítania.

Győri Ottilia polgármester az összefogásról beszélt Fotó: Budakeszi Hírmondó

– Az összefogás erővel bír, amelyben nincsenek vesztesek, csak győztesek. Komoly összefogás eredményeként sikerült megépíteni ezt az épületet kevesebb, mint egy év alatt. Azt gondolom, hogy erre büszkék lehetünk, megállhatunk és örülhetünk neki – ezt már Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere mondta a megnyitóünnepségen. A polgármester (Fidesz–KDNP) felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt ezen a területen rossz állapotú lakóházak voltak, amit megvásárolt az önkormányzat és kialakult egy nagyobb, hatezer négyzetméteres terület, ami az új városközpontnak ad majd helyet. 2016-ban kiírtak egy ötletpályázatot a terület hasznosítására, ekkor született meg az elképzelés egy szakrendelő megépítésére.

 

Az új kétszintes szakrendelő rendkívül gyorsan épült fel, alapkövét egy éve helyezték el, a kivitelezés tavaly októberben kezdődött, az épület pedig májusra készült el. Ezt követte a régi tüdőgondozó bontása, a közműcsatlakozások kiépítése, az út- és járdaépítés, a környezetrendezés, a kertészeti munkák és a hatósági engedélyek beszerzése. Az épület és a berendezések 311 millió forintos kormányzati forrásból valósultak meg, míg a területrendezést Budakeszi Önkormányzata állta, mintegy 63 millió forintot fordítottak rá.

Borítókép: Az új egészségház átadóünnepsége ( Fotó: Budakeszi Hírmondó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.