Nyugat-Európában Magyarország a legbiztonságosabb ország a zsidóknak + videó

A Tett és Védelem Alapítvány titkára, Szalai Kálmán szerint ugyanakkor az izraeli mészárlás óta egyre több ismeretlen külföldire figyeltek fel.

2023. 10. 11. 12:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-Európában Magyarország a legbiztonságosabb ország a zsidóknak – jelentette ki a Napi aktuálisban a Tett és Védelem Alapítvány titkára. Szalai Kálmán elmondta, szervezetük évek óta nyomon követi és monitorozza az antiszemita incidenseket, amelyből kiderül: Magyarországon történik a legkevesebb incidens, az elmúlt öt évben nem történt semmilyen fizikai atrocitás, harminc és ötven között van az azonosított gyűlöletbeszédek száma. Ezzel szemben Németországban a tavalyi évben 2500 incidens volt, amelyből nyolc súlyos, életellenes cselekmény volt. 

Hazánkban az izraeli közösségi épületeket nem kell felfegyverzett őrökkel és betontömbökkel védeni

– jelezte, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az izraeli mészárlás óta egyre több ismeretlen külföldire figyeltek fel, akik megpróbálják feltérképezni a zsidó közösséghez tartozó intézményeket. – Ezeknek a száma és az ilyen próbálkozásoknak az intenzitása meg fog nőni, nemcsak Magyarországon, hanem főképp Nyugat-Európában. Alapítványunk elindította a közösségi média figyelését, és olyan fejlesztést hajtottunk végre, amellyel szűrni tudjuk az antiszemita tartalmakat. Így próbálunk védekezni, ez egy hiánypótló tevékenység.

Arra a kérdésre, hogy az izraeli konfliktus megáll-e az ország határánál, vagy fel kell-e készülnünk egy esetleges támadásra, úgy felelt:

Ez a brutális, sátánista módszereket idéző támadás, amelyben az emberi életet akarták elpusztítani, az európai indentitás gyökerei ellen van. Izrael az egyetlen demokratikus állam a Közel-Keleten, amelynek erős európai kulturális gyökerei vannak. Izrael népének eltiprása, megkérdőjelezése nemcsak egy ország ellen van, ennek a szervezetnek az a célja, hogy a zsidó–keresztény gyökereket teljesen kigyomlálja.  

A Tett és Védelem titkára arról is beszélt: a Hamász és az illegális migráció között egyértelmű kapcsolat van, amely Európát és a kereszténységet is veszélyeztetni fogja. Szalai Kálmán kiemelte: átlagosan havonta 12-14 ezer illegális bevándorlót azonosítottak a Közel-Keleten, szeptemberben ez a szám azonban 22 ezerre emelkedett, akik Európa felé vették az irányt.

 


Borítókép: Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára nyilatkozott a Hír TV műsorában (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.