Csárdi Antal vagdalkozik, de semmilyen bizonyítékot nem mutat fel

Csárdi Antal állítása szerint azért lépett ki az LMP-ből és annak parlamenti frakciójából is, mivel úgy véli, pártja összejátszott a Fidesz–KDNP-vel Vitézy Dávid főpolgármesteri kampányában. A politikus forrását nem volt hajlandó megnevezni, és bizonyítékokat sem mutatott be, csak a levegőbe beszél.

2024. 10. 21. 17:22
Csárdi Antal és Szabó Tímea ellenzéki országgyűlési képviselők Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő vasárnap délután a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép pártjából és annak parlamenti frakciójából – de mandátumát megtartja. Mint írta, kibékíthetetlen ellentét áll fenn az LMP és az ő politikai alapértékei között. 

Állítása szerint az elkövetkező napokban bemutatja, hogy pontosan mi is vezetett erre a döntésre, ám konkrétumokat nem árult el.

Csárdi kilépésről szóló Facebook-posztjának megjelenéséhez képest fél órával később a Soros György által is finanszírozott 444.hu hírportálon megjelent egy terjedelmesebb interjú is a politikussal. – Egy számomra rendkívül megbízhatónak tartott személytől eljutott hozzám egy olyan bizonyíték, ami igazolja, hogy még azelőtt, hogy a kongresszus döntött volna a Vitézy-projektről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése között – mondta a politikus, aki a bizonyíték bemutatásától és a forrásának felfedésétől elzárkózott.

A baloldali politikusok és a liberális sajtó régóta polemizálnak azon, hogy a kormánypártok jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépett a júniusi főpolgármester-választás előtt néhány nappal Vitézy Dávid LMP-s jelölt javára. 

Az összeesküvés-elméletek szerint Ungár Péter összejátszott a jobboldallal Karácsony Gergely főpolgármester megbuktatásáért. Eddig azonban semmilyen, ezt alátámasztó bizonyíték nem került elő.

Csárdi állításainak komolytalanságát jól mutatja az érintettektől érkező reakció. – Csárdi Tóni a kampányomat mindvégig támogatta, ő volt az egyetlen Tóni, aki ezt tette – reagált Vitézy Dávid. 

Ungár Péter kiemelte: ha Csárdi Antalnak Szentkirályi visszalépése valóban gondot okozott volna, korábban is kiléphetett volna az LMP-ből.

Az állítások komolytalanságát Hont András liberális publicista ironikus kommentárja is jól mutatja: mint írta, Vitézy egyik legnagyobb támogatója épp Puzsér Róbert kritikus volt, aki az elmúlt hónapokban mind élesebb kormányellenes kirohanásaival került be a hírekbe.

A politikus eddig főként botrányaival került be a sajtóba. 2022-ben például okirat-hamisítási ügybe keveredett, amikor az Országgyűlés Hivatala által számára bérelt lakásban nem fizette közüzemi számláit, és meghatalmazást hamisítva próbált ügyet intézni az energiaszolgáltatónál. 

 

Friss fejlemény, hogy felfüggesztette az Országgyűlés az LMP-ből nemrég kilépő Csárdi Antal mentelmi jogát. Csárdi a gyanú szerint volt pártja aktivistáival együtt lezárta a gödi Samsung-gyár bejáratait, és szabálysértést követett el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.