Gyűjthetjük a Sziget hangulatának digitális emlékeit

Elérhetővé váltak a SzigetVibes NFT-k, a Sziget Fesztivál első eredeti digitális gyűjteményei – írja a Fejér megyei hírportál, a Feol.hu.

Forrás: feol.hu - MEDIAWORKS2022. 08. 28. 17:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sziget Fesztivál – a Nimi Collectibles Inc.-kel közösen – létrehozza a SzigetVibes NFT klubot. A „Gyűjts emlékeket, ne tárgyakat!” mottó mentén a SzigetVibes NFT-k lehetővé teszik, hogy gyűjtőik a 2022-es fesztiválon kiállított, a Sziget változatos képi világára jellemző műalkotások és a helyszínen készült fotók digitális változataiból egyedi élményeiket tükröző gyűjteményeket állítsanak össze.

Elsőként a Sziget vendégei két korábbi fesztivál ikonikus műalkotásainak NFT-verzióját kezdhetik ingyenesen gyűjteni – a „LoveHands” és „Rain Grove” műveket –, így szerezve SzigetVibes NFT-klubtagságot.

Az NFT a képekhez, az animációkhoz, a videókhoz vagy a hangfájlokhoz kapcsolt kódsor, mely az eredetiség igazolására szolgál a blockchain hálózatokon.

Az NFT-k digitális gyűjtőcikként és tagsági igazolásként is funkcionálnak. A SzigetVibes NFT-k tulajdonosai gyűjthetik, megoszthatják és akár kereskedhetnek is NFT-ikkel a legnagyobb NFT-platformokon, mint például az Opensea. A közhiedelemmel ellentétben egy NFT tulajdonlásához nem kell kriptoszakértőnek lenni, csupán egy blockhain wallet appra van szükség; vagy NFT-t akár sima online bankkártyás vásárlással is be lehet szerezni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.