Hasznos tanácsok, amik segíthetik a mindennapi problémák megoldását

Minden változik, csak a változás állandó – tartja a mondás, és valóban, testünk, környezetünk sosem marad a régi, ehhez pedig lelkünknek is idomulnia kell. Legyen szó szeretett személy, függőség vagy bármilyen életkörülmény elengedéséről, ez a három dolog segíthet – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 03. 11:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elengedés sokszor pont attól nehéz, hogy a lelket teljesen átitatja a ragaszkodás ahhoz a valamihez vagy valakihez, amit-akit el kell, vagy el akarunk engedni.

Ne foglalkozzon annyit vele!

Amikor az ezzel terhelt tudatunkra pluszteherként tesszük az „azonnal el kell engedni” parancsot, lehetséges, hogy csak az őrületbe kergetjük magunkat. Nem arról van szó, hogy ne legyünk elszántak, de emellett a megértésre is szükségünk van a magunk részéről.

A függőségek kivételek lehetnek, ott bizony van, hogy egyik pillanatról a másikra le kell mondanunk függőségünk tárgyáról, de lelkileg erre is hosszabb távon érik meg az ember.

Ha az elengedés tárgya testi-lelki egészségünkre nem veszélyes és olyan jellegű a dolog, hogy magunk döntjük el, mikor van vége, megvárhatjuk, mire valamennyire felkészültnek érezzük magunkat. Ha a veszteség rajtunk kívül álló okból történik vagy az egészségre káros hatása miatt sürgős a változtatás, ott pedig a fejünkben legyünk magunkhoz türelmesek. Amit meg kell gyászolni, azt meg kell gyászolni.

Találjon új elfoglaltságokat!

Ne azért csinálja, mert kedve van hozzá, hanem azért, mert ettől lehet jobban. Tekintsen erre úgy, mint a gyógyszerre, amit bevesz, ha beteg – orvosságot se jókedvében szed az ember. Szuper lehet minden, ami művészet, akár alkotja, akár „fogyasztja”. Legjobb, ha mindkettőre rászánja magát. Felejtse el, hogy csak az foghat ecsetet/ragadhat tollat stb., aki ezt tanulta és ebből él. A művészeti tevékenységekhez éppúgy joga és affinitása van minden embernek, mint a gondolkodáshoz és a sporthoz. Kinek nagyobb a tehetsége, kinek kisebb, de attól még, hogy nem ön Beethowen vagy Chagall, még értékes, amit csinál. Ha pedig többet akar kihozni magából, olvasson utána a technikai fogásoknak vagy iratkozzon be tanfolyamra. Új elfoglaltság lehet még a természetjárás, különböző sportok, hobbik, társaságba járás stb. Kezdje el kicsiben, és tartson ki mellette!

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.