időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Elon Musk mégis megvette a Twittert, máris hatalmas a baloldali rettegés

Fricz Tamás
2022.11.02. 14:10 2022.11.02. 14:14
Elon Musk mégis megvette a Twittert, máris hatalmas a baloldali rettegés

Bármilyen oka is van, de végül tény lett: Elon Musk megvette a Twittert, és már az első napokban radikális lépéseket tett.

Kirúgta a volt vezérigazgatót, a pénzügyi vezetőt és az egyik vezető tanácsadót mint kulcsfigurát (aki állítólag kezdeményezte, hogy Donald Trump volt amerikai elnököt végleg távolítsák el a Twitter-ről!).

Elképesztő módon a cég alkalmazottai nem adták oda neki a rendszer kezeléséhez szükséges kódokat, de ezt is megoldotta: a saját legjobb embereinek segítségével feltörte a kódokat, és elindította a rendszert. Ennél fontosabb, hogy mit nyilatkoztak az érintettek.

Először is Donald Trump – aki állítólag akkor sem tér vissza a Twitterre, ha Musk valóban ezt lehetővé teszi – azt mondta, hogy az őt eltiltó platform most végre épeszű ember kezébe került.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dimitrij Medvegyev sok szerencsét kívánt a politikai elfogultság és az ideológiai diktatúra elleni küzdelemben. Igaz, hozzátette: a Starlink szolgáltatásának értékesítését Ukrajnának azért most már be kellene fejeznie.

Egyszóval Elon Musk egy valóban öntörvényű fickó, aki, ha jól ítélem meg, nem befolyásolható egyik irányból sem. De mindezen túlmenően számomra az első reakciók közül a legfelháborítóbbat nem más adta, mint az Európai Bizottság egyik biztosa.

Ő egészen konkrétan Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos, aki máris figyelmeztette Elon Muskot, hogy a Twitterrel be kell tartania az uniós szabályokat. Musk azt írta első bejegyzéseinek egyikében, hogy „the bird is freed”, vagyis újra szabad a madárka. Erre reagált Breton, aki azt írta: „Európában a madár a mi szabályaink szerint fog repülni.”

Zseniális.

Amíg Musk nem jelent meg, és senki nem veszélyeztette, hogy a globalista, liberális nézetek ellepjék a Twittert, és a nemzeti, konzervatív, szuverenista nézeteket korlátozzák, gyakran le is tiltsák a közösségi platformon, addig Bretonnak eszébe sem jutott, hogy a madárkát a repülésében korlátozzák.

Vagyis: amíg a madárka kötötten, az unió liberális és globalista szabályai szerint repült, addig minden rendben volt Európában, az unióban.

Most viszont, hogy egy öntörvényű fickó megvásárolta magának a Twittert, és igyekszik a madárkát szabaddá tenni, akkor egyszer csak megjelenik az Európai Bizottság, és felemeli a mutatóujját: nono! A madárka nem repülhet szabadon, csak úgy, ahogyan mi megengedjük neki!

Brávó, Európai Bizottság!

Nem csalódtunk bennetek.

Ti, Ursula von der Leyennel, Timmermannsszal, Jourovával, Vestagerrel, Reinders-szel, Dallival, Verhofstadttal és a többi globalistával együtt a véleményszabadság igazi ellenfelei vagytok.

Szép kis klub.

Ja, most jut eszembe: ennek a klubnak vagyunk mi is a tagjai.

Amikor tagjai lettünk, valami egészen mást képzeltünk erről a klubról.

Borítókép: Elon Musk milliárdos üzletember (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.