Folyik a vagyonkimentés?

Rendőrséghez fordult a károsultak egy részét képviselő ügyvéd.

2015. 05. 12. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogi képviselő kedden az MTI-nek elmondta: a rendőrség korábbi válasza szerint a Bonanza Ételbár egy másik gazdasági társaság, a Múzeumkert Zrt. részét képezi, így annak nincs köze a Kun-Mediátorhoz. Az étterem üzemeltetői – Dobrai Sándorné lányai – a nyomozó hatóság szerint jogosan kezdeményezhetik az ott lévő vagyon felszámolását – tette hozzá.

Az ügyvéd kitért arra, hogy 2013 márciusában a Múzeumkert Zrt. 20 millió forintos jegyzett tőkével alakult, 11 millió forint volt az árbevétele, és a károsultak állítása szerint egy 100 millió forintos beruházást valósított meg két évvel ezelőtt. Hangsúlyozta: amíg nem pontosan tisztázott a beruházás forrásának eredete, valamint a Múzeumkert Zrt. és a Kun-Mediátor kapcsolata, illetve a két cég közötti esetleges pénzmozgások sem, addig a rendőrségnek fel kellene függesztenie az étterem berendezéseinek kiárusítását. A károsultak szerint ugyanis gyanús vagyonkivétel zajlik – jegyezte meg.

Dobrossy István elmondta azt is: tudomása szerint a rendőrség kihallgatta Dobrai Sándort, a körözött ügyvezető férjét, akinek közeli hozzátartozóként nem kötelessége terhelő vallomást tenni feleségére. A férfinak a cégpapírok szerint nem volt köze a Kun-Mediátorhoz – tette hozzá.

Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére elmondta: a folyamatban levő nyomozásban „a várható” nyomozati és eljárási cselekményeket előre meghatározni vagy megjósolni nem tudják. A rendőrség a károsultak vagyoni kármegtérülésének kérdése tárgyában megteszi a szükséges intézkedéseket és lépéseket – fogalmazott. Hozzátette: a nyomozó hatóság a nyomozás érdekeire tekintettel az adott üggyel kapcsolatban több információt jelenleg nem kíván adni.

A rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. Az ügynek a károsultak egy részét képviselő ügyvéd szerint 800-nál is több károsultja van, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli. A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta az engedélyezési hivatal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.