Egy kiló liszttel a tarisznyájában indult szerencsét próbálni a munkatársai szerint legtöbbször fülig érő szájú Sallay Fanni. A most huszonnyolc éves, történetünk kezdetén néggyel fiatalabb makacs lányt nem érdekelte, hogy még diplomahalmozó szülei sem hisznek abban, hogy sikeres lehet. Ő csak sütött éjt nappallá téve, és házalt a kávézóknál. A tortáit még akkor sem hagyta befejezetlenül, amikor kétperces fájásaival már rég a szülőszobában lett volna a helye. Tántoríthatatlanul hitt magában, akaratosan kitartott, aminek meg is lett az eredménye: januárban nyílik harmadik budapesti cukrászdája, belga óriáscégek kísértik visszautasíthatatlan ajánlatokkal, koppenhágai, londoni, müncheni profik kapacitálják, hogy fejlessze franchise-rendszerré – ahogy ő nevezi – negyedik gyermekét, a Cake Shopot.
A mesék azonban sokszor óriási fenékberúgással kezdődnek. Így volt ez hősünkkel is, mint fogalmaz, nem kedves cirógatással talált rá az útjára, majdnem a nyakát is kitörte, amikor a neki rendelt gazos ösvényen landolt. Az említett rúgás a gazdasági válság képében jelentkezett: Sallay volt párjával, három gyermeke apjával közösen vitt építőipari vállalkozása egyik napról a másikra bedőlt. Nem tudták, mitévők legyenek, miből tartsák el magukat és az akkor már megszületett nagyobbik fiukat. Egy napon jött a mentőötlet: Fanni a gyermekkori hobbijából, a sütésből fog pénzt előteremteni.
Először csak az ismerősök rendeltek, aztán egyre többen akarták a fiatal tehetség tortáján elfújni a születésnapi gyertyát. A jó termék híre szárnyra kelt, egészen a gasztronómia egyik csúcsrendezvényének számító budai Gourmet Fesztiválig röpítve az ötletgazdát. A szerencse Gerendai Károly képében szegődött Sallay mellé. „A jótevőmnek hála, a Costes mellett jelen lehettem termékeimmel az összes fontos gasztronómiai rendezvényen, innentől kezdve pedig sima volt az út: először a Tchibo Magyarország, aztán a Four Seasons, majd a McCafé termékfejlesztője lettem” – osztotta meg az MNO-val. A konyha közben egyre kisebb lett. Amikor már az egyik barátjától kibérelt konyhát is ellepték a marcipántorták, a rózsaszín makaronok és a karamellás csodák, fogta magát, egy nagyobb üzembe költözött és nem sokkal utána megnyitotta első cukrászdáját a belvárosban. A parányi hely annyira jól ment, hogy gyorsan nyitott egy másik, ezúttal kertes süteményparadicsomot Hűvösvölgyben. A cukrászdanyitást azóta sem bírja abbahagyni, januártól a Kolosy tér közelében élők gondolkodhatnak, hogy milyen sporttal dolgozzák le magukról a csokitorták felfalásából adódó pluszkilókat.