Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mészárosék újabb milliárdos munkát nyertek, minden más pályázót kizártak

800 millióval többe kerül, mint tervezték. Volt, akivel az volt a baj, hogy két tizedesjegy pontossággal adta meg az ajánlatát.

Hava Nikita
2017. 12. 19. 9:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg becsült árnál majdnem 800 millióval többért, 1,72 milliárd forintért újítja fel Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. és a Magyar Építő Zrt. a műemléki védelem alatt álló zsámbéki Zichy-kastélyt – derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítő keddi számából.

Az eredeti közbeszerzést még májusban írták ki, közben kétszer módosították az ajánlattételi határidőt. A tenderre a felcsúti polgármesteren kívül még három cég jelentkezett, de mindegyik ajánlatát érvénytelennek nyilvánította a döntőbizottság. Az okok banálisak.

A közbeszerzési adatbázisban található tájékoztató szerint az egyik cég pályázatát azért zárták ki, mert a gazdasági szereplő képviselőire vonatkozó részben nem töltötte ki a születési helyet. A másik szereplő ajánlatát azért érvénytelenítették, mert az ajánlattevő cégkivonata szerint változásbejegyzési kérelem volt folyamatban, ezért a döntőbírák nem voltak biztosak benne, hogy a megfelelő cégjegyzésre jogosult személy írja-e alá a pályázatot, valamint nem töltötték ki a Hirdetmény száma a Hivatalos Lap S sorozatában című pontot.

A harmadik vállalkozásnak azért érvénytelenítették a pályázatát, mert az ajánlattevő „ajánlatában a vállalást két tizedesjegyre adta meg”, vagyis a pályázatban szereplő összeget, miközben az ajánlattételi felhívás szerint egy tizedesjegy pontossággal kellett volna megadni.

Mivel Mészáros Lőrinc cégén kívül a többi ajánlatot érvénytelenítették, a tájékoztatóból nem derül ki, hogy az EB Hungary Invest Kft., a Confector Mérnöki Iroda Kft., és a Laterex Építő Zrt. mennyiért vállalta volna a munkát. A közzétett hirdetmény szerint a kivitelezés több ütemben valósul meg, az I/B ütemben a kastély (nyugati szárny, aula, főbejárat) szerkezetépítési és szakipari munkáit kell elvégezni, az I/C ütemben pedig a tornatermi szárny bontása után annak helyére öltözőket, kis tornatermet és 400 fős melegítő konyhát, menzát kell kialakítani, az első emeleten kosárlabdapálya, szertár, tornatanári helyiség kap helyet.

A Féjér-B.Á.L Zrt. a nevét egyébként a három Mészáros testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc nevének kezdőbetűjéből állították össze.

A kastély a katolikus egyház tulajdonában van, azon belül is a gödöllői premontrei perjelségé. A helyen most a Keresztelő Szent János Iskolaközpont működik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.