Induló támogatással ösztönözné a húsgalambtenyésztés újbóli felfuttatását az Agrárminisztérium. Az állattartók minden beszerzett galamb után hozzájárulást kapnak a tárcától, az úgynevezett csekély összegű támogatás a vételár 75 százaléka lehet. Egy galamb után legfeljebb hatezer forintot kaphatnak a gazdák.
Bár a mai fogyasztó gyakorlatilag nem ismeri a galambhúst, a rendszerváltást megelőző évtizedekben hazánk vágógalamb-előállításban világviszonylatban a piacvezetők között szerepelt. Az egykor közkedvelt galambhús ma ritkán szerepel a magyar családok étrendjében, a szárnyast legtöbben nem szeretnék a tányérjukon viszontlátni.
A galambhús fogyasztói megítélése azonban változhat, főleg annak tükrében, hogy a nyúlhoz hasonlóan alacsony a zsírtartalma, koleszterinszegény, könnyen emészthető étel készíthető belőle. Magas vastartalmával hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. A galambhús az exportpiacokon is keresett árucikk, számos országban fontos része az étrendnek. A termelés újbóli beindítása a hátrányos helyzetű kistérségek népességmegtartó képességének javításához is hozzájárulhat.
A támogatásról szóló miniszteri rendelet alapján a tenyésztők az augusztus elseje és október 15-e között megvásárolt egyedek után kérhetik a hozzájárulást. A kérelmeket október 15-től postai úton juttathatják el az érintettek a Magyar Államkincstárhoz.